PigeonsCloud

Nieuws

Bonnenverkoop PV L’Estafette Sneek!

Met oa bonnen van toppers als: P. Veenstra, Comb. FokkingaGps Frylân Hemstra, T & J ElzingaFoeke Hoekstra, Stefaan Lamrechts.

Eindverkoop op 28 november omstreeks 16:00 uur in het clubgebouw Oude Oppenhuizerweg 23 8606 JA Sneek.

Bieden op GPS-Europe B.V. – GPS-Auctions is mogelijk t/m vrijdag 27 november 22.00 uur

Klik hier: Bonnenverkoop

 

 

 

 

 

 

 

NL13-1631448

 

 

New Lassie x 662
 
 
 
 
 
 
 
 
17-2-2015
Sommige goeie hoeven niet van ver te komen.
Op een bonnetje krijgen we van Lucas een jong uit zijn 294, de vader (093) zit hier nu, daar hebben we ook twee jongen uit.
 
294

15-2-2015

Kijk, ze zeggen wel eens: ”Slapen doe je ‘s nachts!”
Op bonnenverkoop.nl kwam een leuke bon voorbij van de Nationaal Dagfondkampioen 2014.
Voor €45,- heb je dan twee eitjes, omgerekend €22,50 per jong bij de dagfondkampioen van Nederland vandaan.
Vorige week nog een mooie reportage in het Spoor der Kampioenen.
 
Vrijdag eitjes bij Douwe Ferwerda gehaald en vandaag eitjes bij Willy Geurtz en Zn.
We zullen zien wat 2015 gaat brengen. De jongen worden in ieder geval gespeeld met het oog op ”overhouden!”
 
 
 
 
 

 7-2-2015

Algemene ledenvergadering Afdeling Friesland 96 – 7 februari 2015

Keuze 1: Samenspelindeling aangenomen
Keuze 2: Midfond 5x vrijdag en 2x donderdag
Keuze 3: Dagfond 5x voor generaal lang
Keuze 4: Jong 3x gesplitste lossing
Keuze 5: Natoer 2x gesplitste lossing
Keuze 6: Vliegprogramma aangenomen
 
We spelen dus nu in A, nu nog hard vliegen!

 

Het eerste jong van 2015 is een feit!

 
Eerste jong 2015
 
 
29-12-2014
Vandaag de laatste dag van de voorkoppeling. Vorig jaar is deze methode ons goed bevallen ivm werk tijdens de echte koppeling. Ze hebben in totaal 3,5 dag bij elkaar mogen zitten en gaan 30 januari voor het echie weer bij samen. Alle koppels pakten goed en alle broedbakken konden alweer tegelijkertijd open.
 
Wij hebben bewust niet geïnvesteerd in kwekers omdat we zoveel mogelijk uit willen testen. Dus ook dit jaar zal onze investering in eieren en jongen zijn. Deze gaan allemaal weer de baan op in de zomer en mogen hun best gaan doen.
 
Verder zitten hier nu wel vier kweekkoppeltjes op eieren.
  • 093 Lucas x zusje Chateauroux teletekst W. van Dijk
  • Foeke Hoekstra x Foeke Hoekstra (ouders 448)
  • Oude vliegdoffer x Lassie’s duivin
  • Rutgers doffer (F. Hoekstra) x Foeke Hoekstra duivin
24 januari even naar Henk Storm voor een paar fotootjes.
 
 
17-12-2014
 
De laatste tijd wordt ons hok versterkt met de duiven van Lucas (via Lucas zelf maar ook via Neuhoff-Hartmann).
Lucas houdt geen stambomen bij, maar om de stambomen van de nazaten toch iets op te fleuren hebben wij het nodige speurwerk verricht qua prestaties en samen met Lucas de ouders achterhaald.
 
Onderstaand Lucas’ zijn meest bekende duiven waar wij een aantal kinderen en een kleinkind van op ons hok hebben zitten
 
Scholten's Glorie
 
 
 
16-12-2014
 
17 jaar geleden!
 
Naamloos
 
 
 
12-12-2014
Zo, er zit eindelijk schot te komen in het afstuderen! Waarschijnlijk ben ik voor het seizoen afgestudeerd en dan kan de focus op de duiven, werk en niet te vergeten vriendin (als ik die niet noem heb ik ruzie hahaha) !
 
Maandagavond hebben wij een vergadering ingelast in verband met de samenspelindeling, losplaatsen en het gezamenlijk invullen van de enquête. Ik hoop op een grote opkomst en zo kunnen we de schouders als vereniging onder de stukken gooien.
10386355_10152992696814673_6908306220064383336_n
 
Hier is vorige week zondag de kweek begonnen. Achter in het hok hebben wij een paar koppeltjes samen gezet omdat we daar twee samenkweken doen. Eentje met Lucas en eentje met Rutger Zwart. Twee weken geleden heb ik samen met Rutger twee hokbezoeken gedaan. We zijn eerst bij Foeke Hoekstra in Ternaard geweest. Hier hebben we ook even de 34 van Foeke bekeken, deze duif was niet opgegeven voor olympiade maar had anders olympiade geweest. Jammer, maar de prestaties worden er niet minder van. Foeke vroeg Rutger wat voor duiven hij had en pakte een zomer jong uit zijn hok en drukte hem in zijn handen. ”Zo, deze is voor jou en neem je maar mee naar huis”. Deze duif had Foeke vergeten op de foto te zetten voor de onlangs afgeronde verkoop op duiven.net  en kon Rutger hem dus meenemen. Rutger stond even perplex en vond het geweldig! Onderweg gaf hij aan er nog geen duivin voor te hebben en is besloten hem te koppelen aan half zusje (zie stamboom hieronder) van de 34 (olympiade).
 
82
 
Zo kan het dus ook nog in de duivensport! Geweldig Foeke!
 
Daarna zijn we naar Joure gereden en hebben we het hok en duiven bekeken van de Combinatie Koelma. Alle toppers hebben we door de handen gehad, waaronder Kras Beauty. Kwaliteit zit hier wel! Op deze hokken wordt enorm geïnvesteerd en daarom is het mooi om eens als jonge liefhebbers bij dit soort liefhebbers te kijken. Wim en Jolanda nog bedankt voor de gastvrijheid!
 
 De echte kweek gaat hier eind januari beginnen. De koppels zijn op papier gekoppeld en zullen eerste en tweede kerstdag voorgekoppeld worden. Even een paar dagen bij elkaar en dan mogen ze nog een maandje wachten. De meeste vliegers zullen weer worden voorzien van eitjes van een ander hok. 
 
 
 
 
 
 
 
2-12-2014
Vandaag, tussen de bedrijven door, een discussie gevolgd op de facebookpagina van Gerrit Wakker over de westelijke lossingsplaatsen. Men wil tegenwoordig alles cijfermatig onderbouwd hebben en daar ben ik ook groot voorstander van. Maar wat ik duidelijk probeerde te maken in de discussie hoeft geen hogere wiskunde op los te worden gelaten.
 
Het moge duidelijk zijn dat de westelijke lossingen ten nadele zijn voor de zuidwestkant van Friesland. Ik begrijp dat de Technische Commissie momenteel met cijfers bezig is en wat een ander doet hoef ik dus niet te doen. Mijn doel was alleen om met plaatjes al aan te geven dat het onredelijk is om daar te lossen. Als ik naar Sneek en teletekstoverwinningen kijk is dit al héééééél lang geleden. 
 
Wij, in Sneek, hebben bepaalde vluchten als St. Quentin waarbij we dezelfde afstand delen met Steggerda (zie kaartje). Het lijkt me vanaf de kaart toch overduidelijk dat wij enorm veel last van het IJsselmeer hebben. Men blijft mij in de discussie tegenspreken en hamert op cijfers, ik denk dat dit met name te maken heeft met het zogeheten ”eigen hagje”.  De rest van de afdeling heeft namelijk geen last van de westelijke lossingen. Nu wordt er veel gezegd: men spreekt alleen voorzichzelf, maar er wordt gestreefd naar een ”eerlijk spel”. Dit lijkt er echter niet op! 
 
Daarnaast begrijp ik de lijn Roodeschool Parijs niet helemaal. Deze is door het NPO neergezet en Friesland dient aan de westkant van de lijn te lossen. Wat moeten wij in hemelsnaam met Roodeschool? Wij wonen geloof ik nog steeds in Friesland. Zet het punt van Rodeschool eens naar Lauwersoog (officiële afscheiding Friesland/Groningen). Dan blijkt dus dat we bij westelijke lossingen bijna allemaal over het IJsselmeer heen moeten. Ik ben voorstander van het lossen in zuidelijke richting, dus hart van afdeling Friesland en recht naar beneden. Want………… We willen tenslotte naar ”eerlijk spel”.
 
Op het plaatje hieronder is te zien wat de lijn vanuit St. Quentin (westelijk) doet. Namelijk, Sneek en Steggerda hebben beide een afstand van 320km. Wie moet er over het water!!?????!??!??!??!?!?!??!?!? Dit snapt een kind van 3 zelfs nog.
 
kaart2 Kaart3
 
 
 
25-11-2014
Gister hebben we een regiovergadering gehad in ons clubgebouw in Sneek. De club was goed gevuld met leden uit oa Sneek, Joure, Lemmer, Leeuwarden, Harlingen, Balk en Workum. Met name de samenspelindeling en plaats van lossingen speelden zoals verwacht een grote rol in deze vergadering.
 
Met name Sneek en Joure hebben aangegeven niet door te willen in het samenspel waar zij dit jaar in gespeeld hebben. Wij als Sneek hebben in februari dit jaar al een rapport ingestuurd richting samenspelcommissie over waar wij ons zelf het liefst zien ingedeeld. Wij horen aan de westkant van de afdeling en niet bij Joure, Lemmer, Leeuwarden, Ternaard, etc. Dat is dit jaar wel weer gebleken want het bestuur gaf aan bij indelingen puur te kijken naar de kampioenschappen die behaald worden in een bepaald gebied. Wat extreem opviel is dat het zuiden van samenspel A en B beide maar één kampioenschap hebben behaald. We vliegen wederom voor spek en bonen mee. Voor ons is het gemakkelijk te vergelijken want samenspel A is gewoon CCG de Kuststrook. In B kan Sneek, ondanks de vier samenspeloverwinningen, in kampioenschappen totaal niet meekomen. In de Kuststrook kunnen we redelijk mee komen dus blijven wij van mening dat we in samenspel A thuis horen.
Wat Joure op dit moment voelt kunnen wij wel begrijpen. Dit hebben wij namelijk ook jaren gehad toen wij nog bij hen waren in gedeeld. Geen haan die er naar kraaide als wij er iets van zeiden, want dan lag het aan onze duiven. Maar het moge duidelijk zijn dat Joure niet bij de Urkers ingedeeld kunnen worden.
 
Dan nog het verhaal over de lossingsplaatsen. Het NPO heeft besloten dat afdeling Friesland aan de westkant/links moet lossen op de lijn tussen Parijs en Roodeschool. Dit is zeer nadelig voor de westkant van Friesland omdat het IJsselmeer hier problemen in geeft ten opzichte van de rest van de afdeling. Ook schijnt er een probleem te zijn met afdeling 10 wanneer we zuidelijker/oostelijker gaan lossen. Belachelijk gewoon want zo blijven we oneerlijke vluchten houden. 
 
We zien wel hoe alles afloopt……….. Het heeft ongetwijfeld een staartje…
 
 
13-11-2014
Vorige week hebben we de najaarsvergadering, prijsuitreiking en jubilaris huldigingen in de club gehad. Een hapje en een drankje dat is ook wel weer gezellig in het stille seizoen.
 
In de vergadering zijn twee nieuwe leden aangenomen. Tjeerd Bakker uit Sneek en Ype Hemstra uit Oosterwierum van Team GPS, beide welkom!
 
Ype heeft een boerderij gekocht in Oosterwierum en gaat vanaf 2015 starten met de jonge duiven. We verwachten een stevige concurrent voor Sneek, de Kuststrook en SS B. De hokken zijn onlangs geplaatst en het ziet er geweldig uit!
 
 
 
 
 31-10-2014
 
Op toppigeons loopt momenteel een bonnenverkoop met een bonnetje van ons!
 
http://www.toppigeons.nl/Home/TppBonAuction/tabid/116/auctionId/741/language/nl-NL/Default.aspx
 
 
Kassa ;) !
http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/news/gaston-van-de-wouwer-eindigt-op-1542800-euro-en-is-daarmee-het-2e-duurste-belgi#.VE6OjIOMgeo.facebook
 
 
23-10-14
Vorige week zijn we bij de uitreiking van de taartvluchten op Urk geweest. Een ontzettend leuke avond en het was duidelijk te zien dat er daar leven in de duivensport zit. Allemaal kinderen die zelf met duifjes spelen op de taartvluchten. Simon Zeeman maakte de kampioenen bekend en de kinderen werden verwend met allemaal speelgoed en waardebonnen. Geweldig! 
Ondertussen genoten van een visjes en een drankje. Rond 00.00 waren we weer in Sneek.
 
De rui gaat hier uitstekend, nog een paar pennetjes dan zijn ze er door. De bijgelichte jongen hebben wel iets meer moeite met de rui maar goed dat komt vanzelf. Het spul zit gescheiden en gaat er één of twee keer in de week uit om een rondje te doen en van een bad te genieten. Midden december gaan we met een aantal liefhebbers foto’s laten maken en ook wij doen één of twee op de foto. We hebben besloten om volgend jaar geen jongen uit ons eigen te kweken omdat zij zich eerst moeten bewijzen. Er worden weer eieren aangehaald en ondergeschoven.
 
Momenteel vliegen hier nog 11 late jongen om huis en zijn met weer en wind elke dag los. Afgelopen zaterdag hebben we ze  afgericht vanaf Koufurderrige. Ze waren eerder thuis als de baas. De bedoeling van dit ploegje is om ze de hele winter hard te laten worden door open hok en volle bak. Ze worden afgericht en gaan alle kanten op onder verschillende weersomstandigheden. Wat er na de winter van over gebleven is gaat richting het vlieghok en wordt gewoon gespeeld. Een probeerseltje en wat om handen in de winter……….
 
10710616_10152875921904673_1266911150058318475_n 10729012_10152876240899673_956086342_n
 
 
 
 
 
 
 
8-10-14
 
Voor de mensen die de dagelijkse verhalen van Theo missen.
Hier het nieuwe webadres: www.theopander.nl 
 
28-9-14
 
Vandaag zijn wij samen met Rutger Zwart en Jan Hoogland naar het Drentse Wilhelminaoord gereden om door Gert-Jan Beute een keuring te doen op onze jonge duiven. Zoals geschreven zijn onze oude duiven al geselecteerd en waren alleen de jongen nog aan de beurt. Gert-Jan ontving ons samen met Willem Heinhuis gezellig onder het afdak in de duiventuin. We zijn begonnen met een bakje koffie en Rutger was als eerste aan de beurt. Hier zaten een aantal hele fijne duiven tussen en Rutger behaalde dan ook de nodige achten met zijn ploegje. Van onze 19 duiven zijn er 10 met een 7+ of hoger.  De New Lassie (een jong uit de samenkweek met Neuhoff Hartmann) viel erg op, zit geweldig in elkaar en scoorde daarom een 8+. Maar ook de 789 trok Gert Jan zijn aandacht. Hij had direct in de gaten dat dit een heel ander soort duif was dan de rest. Dit duifje is afkomstig van Comb. Schiffart en Altenburg uit hun Belgische soort. Ook deze scoorde een 8+. 
 
Voor dat we naar Gert Jan zijn gegaan hebben we natuurlijk zelf ook gekeken naar mogelijke potentie voor volgend jaar en hadden ons eigen selectie al redelijk gemaakt. Gert Jan heeft bij sommige twijfelduiven goed onderbouwd waarom wel en waarom niet. Willem Heinhuis was een uitstekende assistent, alles werd genoteerd en na de keuring kregen wij een keurig rapport. Van de 19 duiven werden er 10 geselecteerd maar omdat er 2  jongen (met prestatie) buiten de boot vielen hebben we op advies ook die een kans gegeven. Wij vonden het erg leerzaam en achteraf jammer dat we de oude duiven niet hadden meegenomen. 
 
De teller staat nu op 14 oude duiven en 12 jonge duiven voor volgend jaar…
 
 
21-9-14
 
Zo, einde seizoen! Heerlijk!
 
De natour wilden we in eerste instantie helemaal niet spelen omdat wij het gehele jaar dubbel weduwschap vliegen. Na Chalon Champagne hebben we ze gewoon bij elkaar laten zitten en nog een paar mooie jongen op laten komen. Op het moment dat de natour zou gaan beginnen zeiden we tegen elkaar: ” we kunnen ze ook nog wel even proberen! ” Zo gezegd zo gedaan, het ging ons prima af de eerste drie vluchten maar gister was de motor toch echt op. 
 
Voor de aanvang van het seizoen hadden we al afgesproken zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast zouden we voor mooie uitslagen gaan en niet voor de klassementen. Al met al zijn we tevreden met ons seizoen en klaar voor de toekomst.
 
Dit seizoen pakten we twee keer een eerste van samenspel B, waarvan één keer met de oude en één keer met de jongen.
 
Verder stonden we in de vereniging toch redelijk in de klassementen.
 
Midfond 3e onaangewezen
Fond 2e onaangewezen
Fond 3e aangewezen
Jong 3e onaangewezen
Generaal 4e onaangewezen
Natour 2e onaangewezen
 
L’Estafette Sneek 
Prijzen
 
Vandaag zijn we druk bezig geweest met het schoonmaken van de hokken en het selecteren van de oude duiven. De jonge duiven worden deze week door meerdere liefhebbers/kenners bekeken en daarna door ons zelf geselecteerd. Van de oude duiven blijven er 6 doffers en 8 duivinnen over voor volgend jaar. Het streven is om daar nog een gelijk aantal jongen aan toe te kunnen voegen om volgend jaar tegen de 30 oude vliegduiven te hebben.
 
Verder vliegen er op dit moment nog 10 jongen om huis en krijgen een privéopleiding tot aan de aanvang van seizoen 2015.
 
 
 
 19-8-14
 
Zo, onze eerste €uro’s zijn verdiend op de éénhoksrace in Spanje. We spelen samen en onder de naam Team Corbier Schiffart-Altenburg! Van de vier ingezette duiven zijn er nog drie stuks over.
 
De 14-792 heeft nog niet uit de top 100 gemist en komt uit een koppel van Schiffart-Altenburg uit Oosterwierum. Ido vertelde dat de andere jongen uit dit koppel ook al drie keer raak gevlogen hebben op de afgelopen jonge duivenvluchten.
 
http://en.derbycordoba.com/
 
Team Corbier Schiffart-Altenburg
 
 
 
10-8-14
 
Nou, de schalen maar weer in de hokken want waar doe je het allemaal voor???
Zo vliegen we een eerste samenspel en zijn we trots om met naam en toenaam in het spoor te staan, en zo zit je strontlaat en is het halve hok leeg.
 
Doodziek der van…………………….
 
 
8-8-2014
J31 Gennep 02-08-14 (3) J31 Gennep 02-08-14 (4)
 
 
 
7-8-2014
Stand van zaken na Gennep (42 stuks mee):
* één dood in Nunspeet bij niet liefhebber 
Geen verwondingen en mankeerde verder niets.
 
* één in Nieuwegein bij een snackbar
Gepakt door een liefhebber uit de buurt, toevallig hebben wij een klus in Nieuwegein waar we de volgende dag naartoe gingen. Dus even opgehaald, sterk vermagerd en mag eerst even aansterken.
 
* één in Gouda bij niet liefhebber
Laten we komen met een koerier, niet liefhebbers moet je hier niet mee opzadelen.
 
* één dinsdag terug gekomen met een lamme vleugel
Zit in quarantaine. 
 
De stand komt dan op: 2 kwijt.
 
 
4-8-2014
 
Een eerste van samenspel B (3230d) en drie bij de top 10. Een goed begin  dus. Momenteel staat de teller op 36 van de 42, hiervan is er één dood (zonder verwondingen, misschien de hitte?) gevonden in een achtertuin van een niet liefhebber in Nunspeet. 
 
1ste Samenspel B Gennep Gennep 02-08-14 image (10) 
 
  
 
 
2-8-2014
 
Gekke vlucht vandaag. We pakken een vroege duif in de vereniging maar ook in de afdeling staan we er mooi bij.
Op het moment van schrijven (12.52 uur) moeten we nog 17 stuks en heeft deze vlucht een bijzonder traag verloop. Sommige liefhebbers hebben het hok bijna vol en andere hebben er een klein aantal thuis. Online was er al te lezen dat er duizenden duiven over de dijk zijn geknald. Deze bevinden zich hoogstwaarschijnlijk nu in de kop van Friesland en daar zullen ongetwijfeld ook een paar van ons tussen zitten. We wachten maar weer af….. 
 
Top 10 Gennep
 
1 1438214 Comb. Corbier 09.03.42
2 1438243 P. Pander 09.07.25
3 1438212 Comb. Corbier 09.07.32
4 1438226 R. Lasschuit x Comb. Corbier 09.09.38
5 1438248 T. Pander x L. Scholten 09.09.38
6 1438217 R. Lasschuit 09.11.58
7 1438216 R. Lasschuit 09.12.04
8 1438247 T. Pander x L. Scholten 09.14.48
9 1438218 R. Lasschuit 09.26.52
10 1438213 Comb. Corbier 09.34.26
 
 
 
 
 
26-7-2014
 
Top 10 eerste africhting vanuit Heino
1.  1438222 Lasschuit                                               09.49.04     
2.  1438217 Lasschuit                                               09.49.09
3.  1438246 T. Pander x F. Hoekstra                 09.49.10
4.  1438245 T. Pander x F. Hoekstra                 09.49.11
5.  1438214 T. Pander x Lasschuit                     09.49.50
6.  1438204 Lassie x Marsman                            09.49.55
7.  1438211 Van Andel x L. Scholten                 09.50.59
8.  1438243 P. Pander                                             09.50.59
9.  1438212 Comb. Corbier                                   09.51.11
10.  1438207 P. Pander                                         09.51.13
 
12.58 was de laatste thuis van de 42 thuis.
 
26-7-2014
Geen echte teletekst maar toch staan we er weer tussen!
 
 Chalons en Champagne
 
22-7-2014
 
Zaterdag een beroerde vlucht gehad! Wat een leuke afsluiter moest gaan worden werd voor ons een teleurstelling. We pakten dan wel een eerste in de vereniging maar hadden zaterdagavond maar 10 stuks thuis van de 20. De volgende dag zijn er er nog  7 na gekomen. De drie die nu nog missen zijn direct onze meest potentiële duivinnen voor volgend jaar. Deze stonden dan ook met kop en schouders boven aan in de selectie voor volgend jaar. Ze zeggen wel eens: ”de mand selecteert”  maar deze selectie hadden we toch graag zelf willen maken.
 
De jongen hebben we wederom niet gespeeld want we waren weer te bang. Achteraf was het een goed verlopen vlucht en is het jammer dat we niet gespeeld hebben. Gelukkig heeft de lossingscommissie voor aankomend weekend besloten om de boel niet donderdag in te korven maar gewoon vrijdag. Wat er ook gebeurt, vrijdag gaat de hele bende de mand in.
 
De eenhoksrace, waar Schiffart-Altenburg en wij als team, aan meevliegen is al in volle gang. De duifjes vliegen redelijk in de kop op de trainingen. Wij zijn benieuwd hoe ze het gaan doen op de officiële vluchten.
 
www.derbycordoba.com      TEAM CORBIER   SCHIFFART-ALTENBURG
 
 
15-7-2014
Zo even een tijdje stil hier…
 
Gennep ging voor ons goed, we kregen ze hard thuis en staan er leuk bij! Jammer dat het geen Laon was maar goed, dat is niet anders. Onze oude duiven worden nu klaar gestoomd voor Tours 719km. Hoeveel er mee gaan is nog niet duidelijk, dat bepalen we donderdagmiddag. Omdat wij de natour niet vliegen gaan we na Tours ook direct een selectie doen voor volgend jaar.
 
De jongen hebben we afgelopen weekend niet mee gehad. Achteraf misschien stom met de twee africhtingen die nog staan te wachten. De vierde zijn we al niet zo’n voorstander van dus dat betekent dat het aankomend week moet worden. Echter lijken de berichten voor aankomend weekend ook niet super. Gelukkig zijn we nog begin van de week en kunnen we nog beslissen tot vrijdagmiddag 12.00uur. Onze jongen hebben al de nodige africhtingen gehad maar het is toch altijd goed om even ervaring op te doen met een paar 1000 lotgenoten die alle kanten op vliegen.
 
30-6-2014
Zaterdag een mooie vlucht gehad vanuit Quievrain. In de vereniging draaien we aardig mee maar in groter verband worden we weer omver gevlogen. Onze 448 komt overduidelijk goed met zuidwesten windjes. Het is een vitesse/midfond duifje maar ook op de zuidwesten wind van Sezanne was ze ons eerste duif. Achteraf hadden we haar dus aangewezen kunnen zetten maar omdat ze het al een paar weken liet weten hebben we het niet gedaan. Ook de 912 (aangewezen) kon het papiertje op een minuut na niet raken anders had ze 10x mee 10x raak gevlogen. 
 
Hok van Andel-Terluin pakt na de afdelingsoverwinning weer een overwinning, dit keer in CCG de kuststrook. Daar zit wel een stukje kwaliteit op de hokken. Ook Comb. Koelma tikte ze snel achtereen, alle 10 in een kwartier. In samenspel F een 5de plaats en ook alle 10 er in. Mooi man!
 
Gister de boel even in bad gehad en nu worden ze klaar gemaakt voor Chateauroux.
 
De jonge duiven hebben we na Quievrain gelijk ingepakt en bij Bant gelost. Hier hebben ze 45 minuten over gedaan. Het jong van Theo uit zijn Buruma was nog niet gelapt maar kan zich in de training goed blijven mengen in de groep. Deze hebben we ook direct op Bant gelost en zat er bij het binnenhalen ook gewoon weer tussen.
Zaterdagavond zijn ze allemaal weer in de mand gedaan (incl. drinkgoten). Voor de zondagochtend was de eindbestemming Emmeloord gepland maar door berichten elders uit het land, onderweg goed op het weer gelet en besloten af te slaan bij Joure. Voor Joure hing namelijk boven Lemmer een onzekere lucht, dus er voor gekozen om de duiven even te lossen bij de Put van Nederhorst (strandje). Omdat ze al verder zijn geweest hebben we dit keer wel stuk voor stuk gelost. Alles weer thuis dus weer tevreden. De jongen zullen de eerste 3 trainingsvluchten van de afdeling mee gaan en over de 4de wordt nog even over nagedacht en gekeken hoe de situatie dan is. De afdeling wil dan namelijk 2 nachten mand, ik denk dat het vragen is om problemen en dan brengen we ze liever zelf die kant op. 
 
 
 
25-6-2014
 
Afgelopen zondag een heel verhaal getypt en vergeten op OK te klikken. Alles weg! Dus geen reflectie meer over vorig weekend maar een stand van zaken.
 
Dit weekend hebben we stroom aangelegd naar het jonge duivenhok. Dit in verband met de langste dag afgelopen zaterdag. Wij zijn gestopt met verduisteren en lichten nu bij. Dit is voor ons de eerste keer dus even kijken hoe dit uit pakt. Het grootste gedeelte heeft momenteel nog geen pen gestoten dus hopen dat het zo blijft. Vanaf maandag zijn we ook gestart met het trainen van de jonge duiven op de ochtend. Mede door tijd gebrek moeten we dit ook doen omdat de middagtraining er nog wel eens bij inschiet. Wij hebben ‘s middags namelijk ook de doffers en duivinnen die beide een uur de lucht in willen. Tot nu toe bevalt de ochtend training prima, de jongen trekken beter weg en hebben het gehele luchtruim voor zichzelf.
Afgelopen weekend hebben ze de mand weer even gezien en zijn ze gelost voor Lemmer (18km). 
 
Voor aanstaand weekend staat Quievrain op het programma met zo’n 360km’s. Hier zullen waarschijnlijk 20 stuks de baan op gaan. De doffers lieten het nog wat afweten maar ook zij moeten nog even door! Chateauroux en Bourges staan ook hier op het programma.
 
Rene schreef over Lassie, dit was een geweldige vlieger bij Lucas & Watze. Holke & Johan hebben hem na zijn vliegcarrière van Lucas gekocht. De duivin kregen wij van Lucas om mee te kweken, deze was afkomstig van Henk Marsman. In de winter hebben we een samenkweek gedaan en kreeg Lassie zijn oude vertrouwde duivin weer te zien. 
De twee jongen die naar de Jonkvrouw zijn verhuisd zijn nu toevallig ook een stelletje. Dit zijn toch wel de pareltjes van het jonge duivenhok. Nu nog hopen dat we ze niet verspelen, we zouden graag omwille van de bouw en uitstraling volgend jaar door willen gaan met deze duiven. 
 
foto (1)
 
20-6-2014
Gisteravond 16 stuks ingekorfd voor 629km vanuit Gien. Hierbij zullen 6 doffers en 10 duivinnen de strijd aan gaan. In de club werd er magertjes ingekorfd. We komen op een totaal van 55 duiven dus maar 18 prijsduiven. De oorzaak hiervan is waarschijnlijk de ziekte die heeft geheerst in Sneek en de toch wel pittige vluchten die vooraf gingen. 
Vandaag zullen er nog 7 worden ingekorfd voor de vitessevlucht vanuit Tongeren. Wij wensen allen veel succes toe dit weekend!
 
17-6-2014 
Gisteravond een periodiek bezoek gebracht aan Dierenkliniek Nanne Wolff. Elke vier weken hebben we een afspraak voor controle van onze duiven. We hadden drie doffers en drie duivinnen meegebracht. De doffers hadden een lichte vorm van trichomonas oftewel ‘het geel’. De duivinnen mankeren echter helemaal niets. Achteraf is het in de prestaties ook goed te zien, de duivinnen presteren beter als de doffers. Op advies van Nanne hebben we de doffers een geel capsule opgestoken en een dag aan ronidasol gezet. In de afgelopen twee jaar hebben wij nooit meer iets gegeven tegen geel. Wanneer het geconstateerd wordt grijpen we in maar geen preventieve behandelingen meer. De doffers zijn waarschijnlijk nog niet optimaal in vorm geweest dus hopelijk pakken ook zij straks mooie prijzen. 
 
Van afgelopen weekend zijn er nog veel duiven vermist, met name op de overnachtfond. Maar ook lees ik veel over gewonde duiven van afgelopen weekend. Verschrikkelijk wanneer  je veel duiven inzet en er één of twee thuis komen. Sterkte en succes voor deze liefhebbers!
 
Gister hebben we de spray van Geery van Huisstede gekocht om het eens te proberen bij duiven die over het algemeen iets langer doen over het herstel na een vlucht. Hakvoort en Geery gebruiken het nu een tijdje en zeggen dat het werkt. Leuk, die nieuwe dingen!
 
Op dit moment maken we de ploeg klaar voor 629km. Hoeveel er mee gaan is nog niet duidelijk. De selectie zal donderdag wel gemaakt worden. Iedereen succes alvast!
 
 
 15-6-2014
 
Gister een mooie vlucht vanuit Laon. We pakken een 3de in de vereniging na de 1ste en 2de van S. de Wit. Maar ook Lucas die nu bij een andere vereniging vliegt pakt een mooie vroege hier in Sneek. Echter vraag ik me steeds weer af waarom duiven in Sneek zo verschrikkelijk later zitten als bijvoorbeeld Joure. Voor Joure is Laon 402 maar voor Sneek  idem dito. Toch weet Joure drie duiven te klokken rond de klok van 13.15. Er wordt gezegd dat het aan de kwaliteit in Sneek ligt maar ik denk zelf dat het aan de wateren en de trek om daar om heen ligt. 
 
De doffers liggen momenteel in de tuin na een het genot van een bad.  Hierna zijn de duivinnen aan de beurt. Deze ploeg moet weer klaar gemaakt worden voor volgende week. In de loop van de week wordt besloten welke duiven waar naar toe gaan. Het grootste deel zal richting Gien vertrekken omdat we hier toch meer op toe willen spitsen. De afgelopen weken hebben we op de super vitesse niet goed gepresteerd, dit komt omdat eigenlijk alle duiven op de dagfondvluchten gaan. Dit doen we puur om te weten wat welke duiven aan kunnen en de jaarlingen zoveel mogelijk ervaring mee te geven.
 
De jonge duiven zijn vorige week zondag voor het eerst de mand in gegaan en gelost in Woudsend. Gisteravond zijn wederom ingepakt en hebben ze kennis kunnen maken met een nacht mand. Wij hebben opleermanden die verdacht veel lijken op de officiële vrachtwagen manden. Deze hadden we voorzien van de bijbehorende drinkgoten. Vanochtend om 07.54 uur. zijn ze gelost tussen de zendmast van Spannenburg en St. Nicolaasga (12km). De aankomst van de ploeg was om 08.09 uur.
 
Het automatisch melden bevalt ons prima! Geen tijden meer doorgeven of bekijken, alles gaat vanzelf en we zien het wel weer op www.duifmelden.nl . Mocht u ook interesse hebben in het automatisch melden van uw duiven, neem dan contact op met F. Corbier 06-53605280. Tevens staat er op www.duifmelden.nl enige informatie met betrekking tot de aansluiting/kosten op uw systeem. Het is zo simpel als het maar kan!
 
 duiven in de mand met drinkgoot
 
 
 
2-6-2014
 
TEAM CORBIER  SCHIFFART-ALTENBURG IN ESPAÑOL!!
 
Team
 
http://en.derbycordoba.com/
 
 
 
 1-6-2014
Zo, gister weer een vluchtje gehad vanuit Menen. Het weer zat gelukkig mee want de hele week was het eigenlijk bar slecht. We beginnen iets te laat en missen hierdoor een top 10 notering in de vereniging. Na de eerste kwamen ze goed af en werd er relatief goed door geklokt. 
We vliegen momenteel op halve touren omdat we alleen met duivinnen spelen ivm de pokken uitbraak in Sneek. Bij ons zijn er ook een aantal doffertjes die hier aan moesten geloven. Nou, wat een ellende. Op dit soort momenten zakt de moet in de schoenen. Het ging namelijk zo lekker en dan krijg je dit. Goed, onze duivinnen weten het redelijk op te pakken en met een paar weken kunnen onze doffers ook weer de baan op. Wijze les voor onervaren melkers: ENTEN. 
 
De jonge duiven zijn vorige week vrijdag voorzien van de verplichte paramixo enting. De zondag hebben we ze allemaal behandeld met de kwast tegen pokken. Maandag was het complete hok doodziek. Momenteel zijn ze weer goed bij de les want er zijn nu dagen bij dat we ze binnen halen na ander half uur training. Volgende week zondag gaan ze voor het eerst de mand in en richting Hommerts.
 
Achter in het hok hebben we nog een aantal laatjes waar geen druk op zit en volle bak wordt gevoerd. 
2x Schiffart Altenburg
2x T. Pander
1x L. Scholten
 
In dat zelfde hok ligt momenteel een alleenstaande duivin op twee eieren van Neuhoff-Hartmann. Als het goed is komen ze deze week uit en hopen we dat ze groot worden onder deze omstandigheden. 
 
Volgende week waarschijnlijk een zuiden windje…. We zullen weer zien! Wij moeten een tandje harder!
 
Iedereen succes met de voorbereiding deze week, hier staat het zonnetje er weer lekker op.
 
image (4)
 
 
 
 
 
 
 
 
9-5-2014
 
Gister wederom 30 de mand in, richting Saint Quentin!
 
Alle 30 hebben we voorzien van een speciale uitrusting:
 
zwem
 
 
 
 
 
 http://www.beleefdelentejunior.nl/vogel/slechtvalk/clips/328#
 
Wij zijn gelukkig nog niets kwijt, maar zo gaat het dus met de rovers!
 
 
3-5-2014    Drama
 
”Never change a winning team” wordt er wel eens gezegd. Vanaf begin af aan hadden wij nog niet getoond voor het inkorven. Om iets meer de scherpte in de doffers te krijgen hadden we besloten het gister wel te doen. Daarnaast zagen we dat de duivinnen kleine knik gebaren naar elkaar maakten en hebben we ze opgesloten deze week.
Wellicht hebben deze twee veranderingen ons de das omgedaan vandaag want we zitten stront laat. Daarnaast mistte ons tweede duif weer een chipclip. Wat een ellende….
 
Felicitaties gaan uit naar Lucas Scholten, die draait toch even een monster uitslag vergeleken met Sneek. Watze zit waarschijnlijk bij hem op het schouder mee te kijken ;) !
 
Achja, vooruit kijken en op naar volgende week!
 
 
 
2-5-2014
 
Spoor der Kampioenen 
 
 
 
27-4-2014
 
Update: 
 
Teletekst Weert 27-4 
 
 
” De koningsvlucht ”
 
Bij het inkorven vrijdagavond kwamen we er achter dat een doffer zijn chipclipje was verloren. Toch de mand ingedrukt in de hoop dat hij niet ons eerste zou zijn (vandaar de 29 stuks). Want ja, een week thuis houden was ook geen optie. Het viel gelukkig mee en zo de boel maar even lijmen.
 
Tot nu toe zijn onze buren Herman & Djoke elk weekend van de partij bij het wachten op de duiven. Dit onder het genot van een bakje koffie en gezonde spanning. Herman komt oorspronkelijk uit Lemmer en had vroeger zelf ook duiven. Hij is altijd betrokken bij de duiven en houdt alles nauwkeurig in de gaten.  Djoke is fanatiek supporter, bij de aankomst van duiven begint ze al te roepen en met het blikje te rammelen als wij met ons domme hoofd snel op de meldsite zitten te kijken. 
 
Gister klokten we onze 448 (F. Hoekstra) om 11.52.02. We zagen Theo Pander één klokken en dachten nu moeten wij ook klokken. Dat gebeurde want daar kwam de 448 extreem hoog aanvliegen. De tweede pakten we vier minuten later… Dat is dus gewoon te laat!  In de vereniging wist die duif een 6de plaats te pakken maar in groter verband is ze helemaal nergens. Wat verder opviel is dat we dit keer veel andere duiven voorop hadden. 
 
Naast de verenigingsoverwinning wisten we ook een eerste plaats in onze nieuwe samenspel te behalen!
 
Vereniging:                        1/457
Samenspel B:           1/2499
Afdeling 11:                        52/22069
CCG de Kuststrook:       16/3255
 
Klik op competitie voor uitslag. 
 
 
 
 
 
 
20-4-2014
Vandaag hadden we een mooie vlucht vanuit Gennep (151km). Door de wind was redelijk te verwachten waar de teletekst overwinningen zouden gaan vallen. Maar ook wij, als Sneek, vallen tot de west-kust van de afdeling en moesten op tijd kunnen klokken. Afgelopen trainingen gingen ons goed af en ook op vandaag kijken we tevreden terug. 
 
In de vereniging pakten 20 van onze 30 ingezette duiven prijs en behaalden we tevens een 2de plaats.
 
Verenigingsverband
Totaal: 30/20             67%
Doffers: 14/11             79%
Duivinnen: 16/9         56%
 
Een leuke anekdote is dat we niet zo stil hadden gestaan bij de aangewezen duif en we wel de europool hadden gezet. Bleek deze duif vorige week eerste te vliegen en met totaal andere wind gewoon vandaag weer. Dus europool met een gelukje….
 
In groter verband kunnen we met deze wind ook eens meekijken:
Afdeling 11:                        103/22163
ACG B:                                 11/2456
CCG de Kuststrook:       62/3275
 
 
13-4-2014
Gister hadden we de tweede trainingsvlucht alweer van dit jaar. Onze duiven zijn gelost in Zutphen om 11.35 uur. Toen de eerste duiven aankwamen zijn we een toch nog enige tijd verloren door een rover die alles hier beneden inspecteerde. Ze maakten een rondje en schoten weer van het dak af. Om 12.46 uur constateerde wij ons eerste en ging het daarna eigenlijk als een lopende band.
 
Dit jaar is voor ons de eerste keer dat er op totaal weduwschap wordt gespeeld. Na de vluchten dus goed kijken of beide groepen goed presteren.
 
Verenigingsverband
Totaal: 32/20           60%
Doffers: 13/8             63%
Duivinnen: 19/12     58%
 
Natuurlijk is dit een training en is het seizoen nog super lang maar het geeft wel een goed gevoel wanneer ze ook op de eerste trainingen op tijd weten te komen. 
 
De doffers vliegen momenteel rond, genieten van de zondag en kunnen straks in bad…
 
 
 
 
 
5-4-2014
 
Heino
1.   15.31.53
2.   15.37.04
3.   15.37.07
4.   15.38.41
5.   15.39.32
 
16.05 waren er 23 van 33.
 
Alles is thuis, één hebben we moeten ophalen die hebben we deze winter overgewend. Na het seizoen vorig jaar kregen we een jonge duivin van Martin welk oorspronkelijk van Lucas kwam. We namen haar mee om te kweken maar hebben het tijdens de kweek geprobeerd om haar los te laten. En ze bleef. Ook tijdens het opleren vorige week was ze gewoon weer aanwezig. Echter vandaag moest ze het weer alleen doen en is ze weer richting Bolsward gevlogen.
 
Mooie start vandaag!
 
1 – 4 – 2014
Zaterdag en zondag zijn onze doffers en duivinnen gelapt om de koers naar huis weer in het koppie te krijgen. Zaterdag in Bant (28km) en zondag in Emmeloord (32km) gelost. Beide lossingen waren de duiven binnen 30 minuten weer thuis! Deze week wordt niet meer gelapt want conditie krijgen ze wel om huis en ze weten wel waar ze wonen. As. zaterdag gaan ze mee voor de eerste training! 
 
De jongen doen de eerste rondjes in groepsverband dus dik tevreden. Ze zijn ze vandaag voor het eerst verduisterd. Hier wordt er verduisterd vanaf 18.00uur en weer verwijderd wanneer het ‘s avonds echt donker is. Dit betekent dat de jongen ‘s ochtends met natuurlijk daglicht wakker worden. Een aantal artikeltjes over deze methode deed ons dit besluit nemen. Dit is voor ons namelijk een mooie oplossing omdat wij ‘s ochtends al relatief vroeg onderweg zijn !
 
Bant Jonge duiven 2014
 
 
 
27-3-2014
 
Bericht van de dierenarts:
 
In de mest van zowel de jonge als oude duiven zijn geen wormeieren aangetroffen.
Voor wat coccidiose betreft hadden de beide groepen ook niets bijzonders.
Er hoeven dus geen maatregelen getroffen te worden.

 

26-3-2014
 
Afgelopen zaterdag zijn we in Joure geweest bij de laatste verkoop van het KIKA project van Theo Pander. Bij deze verkoop werd nog eens 1200,- opgehaald! De opkomst was iets minder maar dat mocht de pret niet drukken. Dikke pluim voor Theo en zijn daden voor het goede doel!
 
Op het internet kwamen wij super leuk nieuws tegen vanuit Heerenveen. Hier is vanuit de plaatselijke vereniging een leenhok beschikbaar gesteld voor een jeugdlid! Geweldig initiatief!!   http://www.duivensportheerenveen.nl/nieuws1 
 
Zondagochtend hebben we ons automatisch meldsysteem geïnstalleerd en de nieuwe klok paraat gemaakt. Aankomende zaterdag is er een test voor het automatisch systeem dus kunnen we even kijken of het werkt voor het seizoen. Deze week worden de vluchten in de klok gezet, nog twee duifjes voorzien van een chip en dan is alles klaar.
 
De doffers en duivinnen worden als het weer het toe laat zaterdagochtend gelapt. Bij thuiskomst kunnen ze elkaar weer even zien want ze zitten nu alweer drie weken op weduwschap.
 
As. vrijdag hebben we de vergadering van de kuststrook in Franeker met de verkoop voor de kweker/koper competitie. De afgelopen jaren hebben we hier goed op kunnen scoren, misschien dit jaar weer!?
 
Wij zijn opzoek naar een oude spoetnik, als iemand iets weet dan horen wij het graag. Ook hebben we nog veel stro liggen, bij interesse is het gratis af te halen!

 
 
 
 
 
21-3-2014
 
Zaterdag 21 maart 2014 bij de Zwarte Doffer te Joure vanaf 14.30 uur.
Geschonken bon van onze kant, duif aanwezig!
 
 
 KIKA-BON
 
 
 
12-3-2014
 
Zomaar wat fotootjes van de laatste weken!
De doffers en duivinnen zijn weer gescheiden en de eerste jongen verkennen het luchtruim!
 
IMG_3807 IMG_3896 IMG_3895 IMG_3891 IMG_3884 IMG_3863 IMG_3862 IMG_3861 IMG_3839 IMG_3814 
 
 
 
 
20-2-2014
Zo, maar weer ff een stukkie schrijven…
 
Alles staat hier in het teken van de kweek en gelukkig gaat dat tot nog toe voorspoedig. Door het voorkoppelen is de kweek eigenlijk gelijk goed van start gegaan. De eieren overleggen ging ook prima want ook deze jongen groeien als kool. Vorig jaar hadden we veel meer jonge duiven omdat we toen weinig oude duiven hadden. Voor 2014 hadden we 50 ringen besteld waarvan er 10 voor reserve zouden dienen. Maar goed zoals altijd heb je zomaar een hok vol! Vandaag is namelijk in het vlieghok al het laatste jong geringd. Momenteel zijn er 3 jongen gespeend, waaronder 2 Lassie’s en 1 uit P. Pander koppel. Over anderhalve week zullen er zo’n 20 stuks aan toe worden gevoegd en de week erna nog eens 25 stuks.
 
Dit jaar hebben we ongeveer alles van dezelfde leeftijd en wordt er verder ook niet meer bijgezet. Wellicht worden er nog een paar gekweekt voor de natoer maar dat moeten we nog even bekijken.
 
Verder zijn we even bezig geweest met het uitzoeken van ons duivenbestand. Alle eigendomsbewijzen op orde, duiven nog op naam laten zetten en een duplicaat aangevraagd voor een vermist eigendomsbewijs van een gekregen duifje van Rene!
 
Van Lassie en de duivin hebben we ook nog redelijk wat kunnen opsporen!
Kind Lassie
 
Achjaa is alles weer op orde!
 
Succes allemaal en tot volgende keer!
 
9-2-2014
 
Gister ben ik (Frank) met Johan Hartmann mee geweest naar  Combinatie Tj & J Elzinga in Harkema. Ik kan het samenvatten als een geweldige middag. Samen met Jouke hebben we een rondje gedaan door de vernieuwde kweekstal en het vlieghok. Wat een geweldige vogels! Omdat we as. seizoen dubbelweduwschap gaan spelen had ik nog veel vragen. Tjeerd en Jouke hebben veel kennis en hebben me dan ook de nodige bruikbare tips gegeven. Bedankt voor het bezoek!
 
De kweek gaat nog steeds voorspoedig. Er liggen nu zo’n 20 jongen.
 
Vanmiddag heb ik me verder verdiept in ons ”nieuwe” ACG. Het lijkt er op dat we alleen met de dagfond redelijk mee kunnen komen. De vitesse en midfond vluchten worden een drama net als de voorgaande jaren in ACG4. 
 
Ik heb van elke vereniging het nieuwe ACG B de uitslagen van 2013 bestudeerd en de snelheid van de eerst gevallen duif genoteerd. Dit is volgens mij een eerlijke beredenering want wanneer een clubgenoot een duif pakt moet je het zelf ook kunnen..
 
Prestaties SNEEK Vs. ACG3 2013
 
Op veel websites wordt er veel gepraat over wat de commissie verkeerd doet maar vertellen niet hoe het dan wel moet. Het is en blijft een vrijwillige opgave en als iemand er tijd in steekt respecteer en waardeer ik dat. Omdat ik zelf niet beschik over alle informatie om een goede conclusie te kunnen trekken doe ik dat ook niet. Wat mij betreft maken ze van de CCG’s de ACG’s…………
 
Morgen hebben we een vergadering in de vereniging, ik ben benieuwd hoe de rest denkt!
 
 
 
 
6-2-2014
 
www.friesland96.nl    We blijven bij Compuclub!
 
 
2-2-2014
 
Rover
 
De hele ochtend staat ons hok al volop in het zonnetje. Reden genoeg om de duiven er even lekker uit te laten want wij hebben hier immers toch geen last van rovers……………… Nou, ze waren nog geen 10 minuten buiten en hij hing al boven onze tuin. Ik ben in de tuin blijven staan en heb ze naar binnen geroepen. Er bleek er nog één onder water te zijn maar meldde zich een kwartiertje later weer. Voorlopig het spul maar even binnenhouden!
 
1-2-2014 
 
De kweek
 
Hier gaat de kweek beter als ooit te voren. Wellicht heeft het te maken met de zachte winter van heden maar het voorkoppelen heeft ongetwijfeld ook goed geholpen. Op ons vlieghok zitten voornamelijk jaarlingen en die mogen zich dit jaar eerst bewijzen. Omdat we nog niet beschikken over een gedegen kweekhok hebben we er voor gekozen om jonge duiven elders te halen.
 
Na een gesprek met Rene Lasschuit op de tentoonstelling in Sneek hebben we afgesproken tegelijk te koppelen en 10 eieren bij Rene te halen. Vorige week was het zover en mochten we direct de nieuwe accommodatie van Rene bewonderen. Ziet er allemaal netjes uit! Rene heeft na zijn verhuizing alleen zijn beste duiven over gehouden en daar hebben wij dan ook de eitjes van!
 
Vanochtend hebben we ons bonnetje verzilverd bij medeclubgenoot Laas Bonnema. Laas vloog o.a. een eerste op Chateauroux afgelopen seizoen met zijn vier 2tjes.  In overleg met Laas konden we deze bon in de vorm van eitjes krijgen en zijn ze onder één van onze vliegkoppels gelegd.
 
Onder de vluchten hebben wij de meldsite altijd op CCG de Kuststrook ingesteld. De naam die ons telkens weer opviel was Pieter Pander uit Wyckel. Na het seizoen hebben we met Pieter gebeld en gevraagd of hij iets voor ons kon betekenen in de vorm van eieren. Dit was geen probleem en daarna hebben we contact gehouden betreft het koppelen. Vandaag zijn we bij Pieter langs geweest en konden we de eitjes mee naar huis nemen. Pieter wist van één eitje niet zeker of het bevrucht was en gaf ons daarom één extra mee! Dus thuis 6 koppels voorzien van nieuwe wyckeler-eitjes. Wellicht wordt ons hok vanaf nu fenomenaal! 
 
Gister nog even een bezoekje gebracht aan onze duivenvrienden Neuhoff & Hartmann. We doen een samenkweek met de aangekochte topdoffer ”Lassie”. De jongen groeien als kool en zien er geweldig uit. Waarschijnlijk zullen de kleine vrienden deze week ons hok gaan betreden. Hoog tijd dus om het jonge duivenhok in orde te gaan maken. In de eerste maanden voorzien wij het hok altijd van een pak stro, lekker warm…!!
 
Verder zijn we bezig met het overwennen van een duivin, verkregen van Martin Adema. Dit duifje komt uit ”de 075” van Scholten – de Vries en zit nu op eitjes samen met een jong uit Eagle Eye x Little Princess van Theo Pander. Wij hadden geen ervaring met overwennen maar vandaag is ze voor het eerst los gelaten. Na een aantal rondjes met de duivinnen is ze de rest gevolgd en het hok weer ingegaan! We wachten het af…
 
Alle eieren zullen hier uitkomen van 7 t/m 17 februari.
 
Aankomend seizoen gaan we dubbelweduwschap vliegen. Deze maanden dus nog even goed verdiepen in de foefjes en het voeren.
 
 
 
image (1) image (2) Lassie x Marsman
 
Succes met de kweek en tot volgende week!
 
 
 
 
 
 
20-1-2014
 
Na een periode van afnemende gezondheid is vandaag onze duivenvriend Watze de Vries overleden.
 
Watze bedankt voor de mooie tijd! Rust in vrede!
 
Watze Watze2
 
22-1-2014 
 
 Automatische aankomst module
In seizoen 2014 gaan wij automatisch melden op de meldsites!
Hoe werkt dat en wat kost dat nou?
 
schema2
 
TP-link A moet worden verbonden met uw internetmodem/router en netstroom (meestal in huis).
TP-link B moet worden verbonden met netstroom en AAM welke is aangesloten op uw klok (meestal in duivenhok).
*kabels inbegrepen
 
Het voordeel van dit systeem:
*Zelf duiven opwachten, ondertussen wordt er gemeld.
 
*Juiste tijdsnotering op meldsite(s)
 
*Melden zowel op blauwband als pigeonvillage (indien voorkeur ook mogelijk enkel op nationale vluchten bij pv)
 
*Geen computer bij nodig
 
*Bij aanschaf krijgt u een PMP (persoonlijke meldpagina). Deze is te integreren in bijvoorbeeld uw persoonlijke website.
 
*Geen kabels leggen door TP-Link
 
*Ten alle tijde wordt er gemeld. Dit is vooral handig voor mensen die soms verhinderd zijn door bijvoorbeeld werk.
 
Beschikbaar op:
*Benzing M1 met dockingstation
*Mega
*Unikon
*Tauris
*Bricon
*Tipes (alleen doormiddel van SMS-functie)
 
Niet beschikbaar op:
*Atis TOP
*Tipes oude model
 
Kosten:
Eenmalig TP-link (A&B één pakket) €50,-
Eenmalig AAM €110,-
Actie abonnement seizoen 2014 €18,-
 
 Bij interesse of vragen kunt u altijd contact opnemen met Frank: 0653605280
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6-1-2014
Gister een bezoek gebracht aan Pieter Veenstra in Drachtstercompagnie! Johan, van Comb. Neuhoff & Hartmann belde me zondagmiddag op met de mededeling en de vraag dat ze naar Pieter Veenstra gingen en of ik mee wilde gaan. Daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken want die kans krijg je niet zomaar. Stiekem was het eigenlijk wel een droom om daar eens een kijkje te nemen… Bij aankomst vriendelijk ontvangen en direct het hok (paleis) ingedoken. Pieter liet ons zijn kwekers zien en ongelooflijk wat een super kwaliteit! We hebben veel duiven door de handen gehad en stuk voor stuk voelden ze super aan. Pieter heeft veel duiven verkocht maar toch zitten er nog genoeg duiven waar wij bij lange na niet aan kunnen tippen, hahaha… Zijn zoontje Aant is helemaal duivengek en weet veel duiven en prestaties moeiteloos op te noemen. Na de tijd nog een bakje gedaan en vervolgens weer richting Sneek gereden. Geweldig om eens mee te maken, bedankt!
 
1544504_10152227935844673_568034350_n 1604955_10152227954284673_349182711_n
 
 
2-1-2014
Gelukkig en sportief 2014 voor iedereen!
 
Op de website http://friesland96.nl/ is het voorstel van het vliegprogramma online gezet!
Het is mooi dat we nu een richtlijn hebben zodat iedereen hier ook zijn/haar planning op af kan stemmen. Verder ziet het programma er ook niet onaardig uit!
 
 
 
30-12-2013
Zo dat is lang geleden!
 
Echt veel is er de afgelopen tijd ook niet gebeurt hoor…
 
Zo her en der lezen we al veel dat men al bezig is met de kweek. Omdat onze vliegploeg 95% jaarling is en er meer lijn in onze stam moet komen hebben we elders eieren besteld. Jaarlingen vergen over het algemeen iets meer koppeltijd dus hebben we er voor gekozen om dit weekend alles voor te koppelen. Op deze manier zijn we verzekerd dat de koppels pakken en de bestelde eieren op de gewenste tijd kunnen onderleggen. We hebben 50 ringen besteld, 40 jongen en 10 voor je weet maar nooit…..
Momenteel zijn we ook bezig met het verwerken van onze duiven in Compustam. In het begin is dit natuurlijk een hele klus maar wanneer alles er in staat hebben we alles overzichtelijk.
 
Dit weekend ook het één en ander gelezen op de websites van Theo Pander en Rene Lasschuit over de ACG-indeling. Leuk dat het zoveel commotie opwekt. Zelf heb ik een aantal maanden geleden ook een mail verstuurd naar de ACG-commissie. We zullen wel zien hoe de indelingen worden. Het wordt wel duidelijk dat de afdeling op korte termijn met een besluit mag komen.
 
Ohja.. Wie er aankomend jaar nog automatisch wil melden kan contact opnemen met mij! Schroom u niet! Er wordt namelijk vaak gedacht dat het ingewikkeld is maar het is super simpel en het werkt geweldig.
 
Contactgegevens:
PigeonsCloud – F. Corbier
06-53605280 of info@combcorbier.nl
 
 
 
 
Pigeonscloud_A5flyer

 

 

10 november

Vrijdagavond hebben we Beute in de vereniging op bezoek gehad om te keuren. In totaal werden er 33 duiven gekeurd waaronder 2 van ons. We gingen met twee 7′s naar huis. Veel mensen hebben altijd een oordeel over Beute zijn keuringen. Maar hij keurt op eigenschappen van een nationale asduif, WHZB duif, olympiades etc. Toch weer veel weetjes opgestoken deze avond..

Gister hebben we onze nieuwe klok opgehaald, een heuze M1 met nieuwe antennes. Wij speelden nog steeds met de Atis Top, de antennes waren aan een update toe en konden het niet helemaal meer aan bij de jonge duivenvluchten waardoor je soms achter duiven aan moest. Volgend jaar gaan we over op automatisch melden en Atis Top is het enige systeem dat het automatisch melden niet ondersteund.

M1

 

De doffers en duivinnen zijn bijna dagelijks los en zijn aan de laatste pennen toe. Misschien dat we nog een kleine selectie doen maar het grootste gedeelte blijft.

Verder las ik dat de ACG-commissie bijeen is gekomen. Zoals al eerder geschreven heb ik op de regio-vergadering laten weten dat Sneek niet in ACG4 thuis hoort. Misschien word ik nu ook wel verdeeld onder het type ”zeurpiet”, maar de voorzitter van de afdeling erkende het jarenlange probleem betreft indeling Sneek. Ik denk dat liefhebbers uit ACG 4 niet graag met Sneek zouden willen ruilen! We wachten maar rustig af…. Het lijkt me wel een enorm moeilijke opgave, succes!

 

 

6 november

BEUTEKEURING – PV L’ESTAFETTE SNEEK

Kom gezellig langs voor een leerzame keuringsavond!

Vrijdag 8 nov, om 20.00uur Oude Oppenhuizerweg 23 8606JA SNEEK

beute_en_zn_gert_jan

 

 

28 oktober

Storm. Ook ons kippenhokje ontkwam hier niet aan! Deze heeft een koprol door de tuin gemaakt en is rijp voor de sloop. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen want de kipjes waren op begane grond dus alleen het dak werd ze even ontnomen. Het resultaat is dat de kwekers momenteel nieuwe buren hebben en de eerst komende dagen niet meer kunnen uitslapen, hahaha!
We hadden even het idee dat de dakpannen van de hokken ook zouden gaan omdat de nokken al begonnen te schuiven. Achteraf hebben ze het goed gehouden. Einde van de middag de buurman even geholpen boven op het dak van het appartement naast onze woning en even een mooi kiekje gemaakt.
 
IMG_2628 IMG_2648

 

 

26 oktober

De teletekstparade van Theo loopt vanavond ook af, wie nog een bonnetje wil bemachtigen moet er nu bij zijn! www.bonnenverkoop.nl

20 oktober

Gistermiddag druk bezig geweest met het ophangen en afwerken van de nieuwe broedbakken. De eerste afdeling van het grote hok is bestemd voor de duivinnen, de twee laatste afdelingen zijn voorzien van elk 12 nieuwe broedbakken. De onderkant en tussenruimtes hebben we netjes afgetimmerd om het stof tussen/achter de broedbakken tegen te gaan. Vandaag zijn de doffers in hun (nieuwe) verblijf gezet.

IMG_2564 IMG_2562 IMG_2553

Panorama, gehele hok

IMG_2561

 

 

 

12 oktober

  img006 img005 img004 
 
Foeke even gesproken in Drachten en Dokkum en in 2011 hebben wij vier hele laatjes van hem gekregen. De bovenstaande drie hebben wij hier nog van over, hij vertelde dat er meerdere liefhebbers goede prijzen hebben gevlogen met deze duiven.  Bij ons doen de jongen het ook goed, volgend jaar gaan we kijken wat ze doen als jaarling!
 
Hieronder staan de liefhebbers die goede prijzen hebben behaald met broertjes en zusjes van deze duiven! Mooi spul …

K. de Jong & Zoon uit Ee   2011.4232343

1
148
434104
30-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St. Quentin
1
4714
434104
20-08-11
Afd   11 Zwart St.Quentin
1
100
669386
07-07-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Orleans Saran
1
2445
434104
20-08-11
Afd   11 ACG 6 St.Quentin
1
9826
434104
20-08-11
Afd   11 St.Quentin
1
2118
434104
30-06-12
Afd   11 ACG 6 St. Quentin
1
305
434104
20-08-11
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St.Quentin
1
117
288305
09-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St.Truiden
2
1086
434104
30-06-12
Afd   11 Het Noorden St. Quentin
4
860
669386
07-07-12
Afd   11 Het Noorden Orleans Saran
5
178
227122
25-05-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Hapert
6
32
227122
10-08-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Hapert
7
2510
669386
07-07-12
Afd 11 Friese Fondclub Orleans Saran
7
3620
434104
30-06-12
Afd   11 Zwart St. Quentin
7
1600
669386
07-07-12
Afd   11 ACG 6 Orleans Saran
7
9162
434104
30-06-12
Afd   11 Afdeling 11 St. Quentin
7
349
227122
27-04-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Hapert
8
158
434104
29-06-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St. Quentin
8
104
288305
23-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St.Truiden
9
198
385600
15-06-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Auby lez Douai 2
 
Comb. Wolters & Eisinga uit Ee 2011.4232336
2
114
285435
22-06-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Tongeren
2
263
272104
08-09-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Duffel
3
1495
272104
08-09-13
Afd   11 Het Noorden Duffel
4
178
285435
08-06-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Tongeren
5
195
131630
17-08-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Zutphen
5
148
434236
30-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St. Quentin
7
319
346620
11-05-13
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Moeskroen/Menen
9
142
364597
02-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Quivrain
9
104
288474
23-06-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller St.Truiden
10
276
239082
15-09-12
Afd   11 P.V. Steeds Sneller Lommel
 
J. Kooiker  van Ameland 2011.4232355
1
1564
180846
25-08-12
Afd   11 ACG 1 Wijchen 2
1
307
180846
25-08-12
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Wijchen 2
1
201
235850
25-05-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Hapert
1
220
386165
15-06-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Auby lez Douai 2
1
148
437178
29-06-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier St. Quentin
1
793
180846
25-08-12
Afd   11 Stripe Waadkant Wijchen 2
2
384
437178
29-06-13
Afd 11 Stripe Waadkant St. Quentin
2
93
362537
15-09-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Pommeroeul
2
836
437178
29-06-13
Afd   11 ACG 1 St. Quentin
2
303
193978
01-09-12
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Den Bosch 2
2
596
386165
15-06-13
Afd   11 Stripe Waadkant Auby lez Douai 2
3
180
247814
15-09-12
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Lommel
3
44
362537
17-08-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Pommeroeul
4
438
362537
15-09-13
Afd   11 ACG 1 Pommeroeul
4
186
297498
22-09-12
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier St.Truiden
4
328
235850
27-04-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Hapert
5
297
346284
11-05-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Moeskroen/Menen
5
1070
386165
15-06-13
Afd   11 ACG 1 Auby lez Douai 2
6
78
235850
10-08-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Hapert
6
220
296286
08-06-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Tongeren
6
81
362537
17-08-13
Afd   11 Stripe Waadkant Pommeroeul
7
305
235850
31-08-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Hapert
7
185
164541
16-04-13
Afd   11 P.V. De Amelander Koerier Duiven
7
277
362537
15-09-13
Afd   11 Stripe Waadkant Pommeroeul

 

Overigens is Foeke ook verluchtingsspecialist in de duivenwereld en ontwerpt/bouwt hier ook complete systemen voor!

Kijk op: http://www.pigeonclimatecontrol.com/ of http://www.fhtafzuigtechniek.nl/

 

 

Pigeonscloud_A5flyer

 

 

 

2 oktober

Afgelopen zaterdag hebben wij een geweldige Barbecue gehad op onze vereniging ter gelegenheid van het 90 jaar bestaan en de afsluiter van het seizoen! Hieronder de foto’s en twee filmpjes:

Let niet op de vlekken in de foto’s dat komt door de telefoon, moet even gerepareerd worden.

IMG_2237 IMG_2239 IMG_2241 IMG_2242 IMG_2243 IMG_2244 IMG_2245 IMG_2246 IMG_2247 IMG_2248 IMG_2249 IMG_2251 IMG_2252 IMG_2253 IMG_2254 IMG_2256 IMG_2258 IMG_2259 IMG_2260 IMG_2261 IMG_2262 IMG_2265 IMG_2268 IMG_2269 IMG_2270 IMG_2271 IMG_2274 IMG_2275 IMG_2277 IMG_2279 IMG_2282 IMG_2283 IMG_2284 IMG_2286 IMG_2287 IMG_2289 IMG_2292 IMG_2293 IMG_2294 IMG_2295 IMG_2296


24 september 

REMI…. alleen op de wereld!

Comb. Scholten de Vries kocht op een bon een jonge duif bij J. F. Draaisma. Ze hadden alleen geen ruimte meer voor deze duivin en wilden een samenkweek met Neuhoff Hartmann gaan doen. Bij de Neuhoff- Hartmann was er echter ook geen ruimte meer voor deze mooie duivin, waarop zij alleen werd geplaatst (de naam was snel gevonden). Wij hebben hierop aangeboden om haar bij ons te plaatsen zodat ze ook lekker nar buiten kon. Remi was niet zo mooi en toch wel een lelijk eendje vergeleken bij de rest. Omdat ze niet mee werd gespeeld op de vluchten ging ze iets sneller ruien als de rest, wat heeft geleid tot een beauty van een duivin!

REMI1  img001  img002

 

Vandaag even bij Comb. Baggel & Minks geweest, deze hebben het hok van S. de wit overgenomen  welke gisteravond van locatie verplaatst is. Ziet er super uit, veel succes de komende jaren!

1238230_10151981435624673_448746133_n

Gister ben ik naar St Nyk geweest voor de regio vergadering van de afdeling. De reden waarom ik hier naar toe gegaan ben is om op te komen voor de ACG indeling van Sneek. Al meer dan drie jaar vragen we in een andere ACG ingedeeld te kunnen worden omdat we gewoon niet mee kunnen komen in dit samenspel. Wij horen hier gewoon niet thuis…… de Schiffart zei het al: ” wij zijn de sponsors van dit ACG! ”

Ik hoop na gisteravond dat er iets mee gedaan wordt………..

Voor de aanvang kwam P. Pander nog naar me toegelopen en vroeg me of wij het duivinnetje nog hadden dat we vorig jaar als laat jong hadden gekocht. ” Natuurlijk, deze zit ons kweekhokje ” antwoordde ik. Pieter vertelde dat haar (volle) zus dit jaar geweldig heeft gepresteerd en leuke prijzen heeft behaald. Vandaag heb ik een mailtje gestuurd en gevraagd naar het ringnummer, ik heb haar opgezocht en dit zag er super goed uit. Deze winter even een knappe dagfond doffer voor zoeken. Hieronder enkele prestaties van de zus NL10-1057238 (Pieter Pander):

Prijs Aantal Afstand   Wedvlucht Indeling
1 98 234235   09:47:53 23-06-12 07:30 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. St.Truiden 0226
1 319 546787   15:55:52 08-06-13 07:30 Afd 11 ACG 2 Sens R02.11
1 43 375480   16:00:46 13-07-13 10:30 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. St. Quentin 0226
1 445 375480   16:00:46 13-07-13 10:30 Afd 11 ACG 2 St. Quentin R02.11
1 1731 375480   16:54:46 01-06-13 11:30 Afd 11 de Kuststrook St. Quentin S03.11
1 702 375480   16:54:46 01-06-13 11:30 Afd 11 ACG 2 St. Quentin R02.11
1 130 375480   16:54:46 01-06-13 11:30 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. St. Quentin 0226
1 540 234235   09:47:53 23-06-12 07:30 Afd 11 ACG 2 St.Truiden R02.11
1 725 546787   15:55:52 08-06-13 07:30 Afd 11 de Kuststrook Sens S03.11
1 120 546787   15:55:52 08-06-13 07:30 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. Sens 0226
2 63 234235   13:24:20 22-09-12 10:00 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. St.Truiden 0226
2 94 199969   09:41:28 28-05-11 07:40 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Maaseik 0226
2 87 375480   10:41:44 30-06-12 07:00 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. St. Quentin 0226
2 120 482999   15:09:08 25-05-13 07:45 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. Sezanne 0226
2 385 234235   13:24:20 22-09-12 10:00 Afd 11 ACG 2 St.Truiden R02.11
2 39 172545   11:45:45 10-08-13 09:30 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. Hapert 0226
3 52 375480   18:19:13 29-06-13 12:45 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. St. Quentin 0226
3 798 234235   13:24:20 22-09-12 10:00 Afd 11 de Kuststrook St.Truiden S03.11
3 693 199969   09:41:28 28-05-11 07:40 Afd 11 ACG 2 Maaseik R02.11
3 444 375480   18:19:13 29-06-13 12:45 Afd 11 ACG 2 St. Quentin R02.11
3 1060 375480   16:00:46 13-07-13 10:30 Afd 11 de Kuststrook St. Quentin S03.11
4 1027 234235   09:47:53 23-06-12 07:30 Afd 11 de Kuststrook St.Truiden S03.11
4 203 305821   11:38:42 19-05-12 08:15 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Quivrain 0226
4 314 482999   15:09:08 25-05-13 07:45 Afd 11 ACG 2 Sezanne R02.11
4 131 144244   10:47:09 14-05-11 08:50 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Boxtel 0226
4 46 576809   17:37:19 09-07-11 11:00 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Pithiviers 0226
4 1144 375480   18:19:13 29-06-13 12:45 Afd 11 de Kuststrook St. Quentin S03.11
4 1222 546787   15:55:52 08-06-13 07:30 Afd 11 Geel Sens F01.11
4 106 144244   12:20:13 08-09-12 10:30 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Boxtel 0226
5 73 130578   10:29:27 01-09-12 08:45 Afd 11  P.V. de Blauwband e.o. Den Bosch 2 0226
6 160 172545   11:45:45 10-08-13 09:30 Afd 11 ACG 2 Hapert R02.11
6 174 234235   11:43:05 04-05-13 09:00 Afd 11 P.V. de Blauwband e.o. St. Truiden 1 0226
8 707 482999   15:09:08 25-05-13 07:45 Afd 11 de Kuststrook Sezanne S03.11
9 3275 375480   16:54:46 01-06-13 11:30 Afd 11 Geel St. Quentin F01.11
10 666 144244   12:20:13 08-09-12 10:30 Afd 11 ACG 2 Boxtel R02.11

 

 

 

 

23 september

De bonnenverkoop tbv Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) van Theo Pander is drie dagen geleden geopend!

Bekijk hier de verkoop van dit prachtige initiatief en steun het goede doel!

 

19 september

Onze grote vriend Fokke de Groot in Hea!


10 september

Tot afgelopen vrijdag hadden we nog steeds in de planning de natour af te maken en de jonge duiven er op door te spelen. De jongen zijn kern gezond en de meesten zaten ook nog netjes in het veer (1 maand verduisteren). Maar vrijdagmiddag zijn we thuis gekomen van het werk en besloten we te stoppen voor dit seizoen. Het is leuk geweest… De prestaties vielen mee dit jaar maar dit was dan ook niet helemaal het plan. We willen nu een goed hok opbouwen en daar zijn duiven voor nodig. Momenteel bezitten we nog 37 ervaren jonge duiven en nog 5 onervaren jonge duiven. De onervaren jonge duiven waren in eerste instantie bedoeld voor de natour maar deze was net iets te vroeg voor ze.

Volgend jaar beschikken we over twee afdelingen voor de weduwnaars en die worden aankomend weekend alvast gereed gemaakt. Alle broedbakken zijn verkocht en daar komen anderen voor in de plaats. Wij hadden veel verschil in broedbakken en nu komen er 24 identieke broedbakken in. De vloer wordt voor de helft voorzien van hardhouten roosters en dan kunnen de jonge doffers hun plekje maar uit gaan zoeken.

Veel succes nog voor de mensen die dit weekend de laatste natour nog vliegen!

De foto’s komen tzt wel online!

 

 

 

 

 2 September

Pigeonscloud! Innovatie in de duivensport!

Dit schetst een beeld van wat Pigeonscloud te bieden heeft.  Hieronder wordt gevraagd om een enquête in te vullen voor een klein onderzoek wat betreft de behoeftes en meningen van de liefhebbers over de software in de duivensport. Bij voorbaat dank voor het invullen!

 

28 Augustus

Beste sportvrienden, ik heb jullie hulp nodig!!

Zouden jullie hier: —-> ENQUÊTE <—- op willen klikken en invullen? Bij voorbaat dank!!

Gr. Frank

 

26 Augustus

1185556_10200590077061501_1063937118_n

Dit weekend een prima duivenweekend gehad!

Op Gennep pakken we een 17de plaats in de vereniging.

Op Nijvel vlogen wij een 7de in de vereniging, we hadden 32 mee en 11 in de prijzen. Op zo’n vlucht moet je dan tevreden zijn… Op het moment zijn daarvan nog vier onder water dus het dunt nu wel aardig uit. Donderdag gaan er nog een aantal mee naar Mourlincourt, het barst van de veren dus we moeten maar eens kijken hoeveel er mee kunnen. Voor volgend jaar moeten we 15 doffertjes en 15 duivinnetjes overhouden en zoals het nu lijkt kunnen we nog een kleine selectie doen.

Voor het Generaal wordt het nog spannend in de vereniging want Comb. Schiffart-Altenburg heeft Comb. Scholten de Vries op de hielen zitten. Het scheelt maar liefst drie punten.. We zullen het zien volgende week! Iedereen succes voor as. weekend!

 

 

19 Augustus

Weer een mooi prijsje in het CCG weten te bemachtigen. Na vorig jaar een eerste plaats binnen te slepen zei Chris afgelopen winter voor de gein: ” Dat kunstje gaan we nog een keer flikken ”  en kocht zodoende wederom het bonnetje van Comb. Adema & Zn. Dit jaar een mooie tweede plaats. Alle winnaars van harte!

Eindstand Kweker/Koper-competitie
1. ’13-1608817 1973.5 H.Bakker/G.de Koe
2. ’13-1594663 1889.3 Comb.Corbier/Comb.Adema en Zn.
3. ’13-1605634 1775.4 J.J.Hoogland/D.Buwalda
4. ’13-1607255 1686.7 D.Buwalda/Gebr.Heeres en Zn….
5. ’13-1608783 1370.7 Comb.Schiffart-tenburg/A.A.Zijlstra
6. ’13-1609269 1142.3 Gebr.Kwast en Zn./S.Swart en Zn.
7. ’13-1619531 979.1 Arjen Riem/Hok van Andel-Terluin
8. ’13-1608003 923.7 D.Buwalda/J.J.Hoogland
9. ’13-1607042 592.4 R.Schotanus/R.Schotanus
10. ’13-1631737 523.8 W.de Wit/N.Silvius
———————————————————
1e prijs: 191,70 50%kweker/50%koper ¤ 95,85 p.p.
2e prijs: 159,75 50%kweker/50%koper ¤ 79,90 p.p.
3e prijs: 127,80 50%kweker/50%koper ¤ 63,90 p.p.
4e prijs:  95,85 50%kweker/50%koper ¤ 47,90 p.p.
5e prijs:  63,90 50%kweker/50%koper ¤ 31,95 p.p.

 

13 Augustus

Vakantie en Sneekweek, dat is de reden waarom het hier zo rustig was…

Gister hebben we een bezoek gebracht aan Nanne Wolff en vertelde dat er aan de duiven niets mankeert. Het hok even uitroken voor de luchtwegen was het advies dat hij ons mee gaf. Maar geen ernstige mededelingen.

Vandaag hebben we nog een duivinnetje bij een liefhebber in Zwolle opgehaald. Tot onze verbazing was de chip al van de ring verwijderd. Een beetje flauw….. (niet door desbetreffende liefhebber). Volgend jaar dus vast lijmen.

Dit weekend een vlucht vanuit Pommeroeul en twee nachten mand.  Nieuwe ervaringen en 100 km verder! We krijgen zoals het nu lijkt 3-5 ZW wind dus een waaier zoals Theo ook al schreef.

 

In de kuststrook hadden we nog een bonnetje van Adema gekocht en wat schetst onze verbazing!!??

Kweker/Koper

Nieuwe tussenstand kweker/koper na 2 vluchten
Tussenstand kweker/koper-competitie na J01 Gennep en J02 Hapert

1. ’13-1607255 1686.7 D.Buwalda/Gebr.Heeres en Zn.
2. ’13-1594663 1330.7 Comb.Corbier/Comb.Adema en Zn.
3. ’13-1608817 1328.4 H.Bakker/G.de Koe
4. ’13-1609269 1142.3 Gebr.Kwast en Zn./S.Zwart en Zn.
5. ’13-1605634 958.3 J.J.Hoogland/D.Buwalda
6. ’13-1608003 923.7 D.Buwalda/J.J.Hoogland
7. ’13-1608783 653.1 Comb.SchiffartAltenburg/A.A.Zijlstra

 

De Golden Classic is bijgehouden door te kijken naar eigen duiven, hieronder een top 10. Deze moeten natuurlijk nog wel in verenigingsverband gezet worden maar het geeft in ieder geval een beeld. (Één vlucht niet mee gedaan.)

1. N. Kedde

1594662

2642,1

2. P. Melles

1631478

1860,0

3. T. Corbier

1619526

1843,2

4. G. Poiesz

1631476

1841,4

5. W. Corbier

1631472

1817,2

6. C. Melles

1631460

1805,8

7. M. Poiesz

1631456

1777,0

8. N. Doeksen

1631454

1754,6

9. T. Kedde

1594663

1753,4

10. J. Alting

1631450

1726,6

11. D. Meijer

1631438

1718,0

12. G. Poiesz

1631467

1628,3

13. M. Pietersma

1631458

998,6

14. E. Hoekstra

1631431

985,6

15. R. Hellingwerf

1631488

981,3

 

 

 

 

15 Juli

Zaterdag zijn onze jonge duiven om 11.05 uur gelost in Heino (74km)! Om 11.57 kwam de eerste aan en om 12.03 hadden we er 12. Binnen een half uur hadden we 30 binnen en vanaf toen begon het te druppelen. Momenteel missen we nog één! Toch tevreden voor een eerste keer vrachtwagen.

We hebben in onze middelste afdeling nog een negental jonge duifjes zitten welke bestemd waren voor de natour. Later hebben we toch besloten om deze gelijk op de jonge duivenvluchten te spelen omdat zij zich al zo hadden ontwikkeld en al een pennetje gestoten hadden. Deze jongen zijn afgericht op Woudsend, Lemmer en Bant. Woudsend (8km) werd een uur over gedaan, Lemmer (18km) werd anderhalf uur over gedaan en Bant (28km) deden ze bijna een complete ochtend over. Wat zaterdagochtend (Heino) erg opviel is dat al deze late jongen, stuk voor stuk in de kop van de gehele ploeg zaten.

Gistermiddag hebben we alle jonge duiven voorzien van een chip, dus de jonge duivenvluchten kunnen maar van start gaan.

Aankomend weekend gaan er nog een stuk of vijf naar Bourges??, hopen op een vroege.

 

8 Juli

Afgelopen zaterdag hebben wij een vlucht gehad vanuit Chateauroux. De eerste viel in Sneek om 19.30 bij Laas Bonnema. Onze eerste kwam aan om 21.54. Om 22.30 was de hoop een beetje opgegeven en werd het al redelijk donker. We hebben de boel opgeruimd en zijn naar binnen gegaan. De klok hadden we wel aangelaten omdat de prijzen er nog niet uit waren. Na de volgende ochtend een kijkje te hebben genomen in het hok bleken er alweer meer in te zitten. We hadden verwacht dat ze ‘s morgens  voor zevenen binnen waren gekomen maar dat bleek anders. Om 22.39 kwamen er twee aan en om 22.56 kwam er nog één. Ze zijn dus thuis gekomen op het moment dat wij net bij de hokken weg waren gegaan. ‘s Morgens om 07.15 kwam er nog eentje en stond de teller op 5.

Zondagochtend de jonge duiven nog even gelapt, 43km 30min. Deze week de chips er even op en dan kunnen ze zaterdag op training naar Heino.

In Maart zijn we bij vakantievrienden van onze buren geweest, Comb. Strik & Zwirs uit Kwintsheul. Dit keer kwamen ze naar Sneek en hadden ze vier hele mooie jonge duiven mee gebracht. Deze zullen we op de natour spelen! Bedankt!

 

30 Juni

Vanmorgen hebben we de jonge duiven samen met Scholten-de Vries naar Emmeloord (38km) gebracht. Dit keer onder Emmeloord en meer richting de ketelbrug. We hadden ze gelost om 08.55 en van de in totaal 75 duiven kwamen er om 09.30 drie stuks bij ons aanvliegen. Een kwartier daarna kwam de rest aanvliegen en na een belletje met Lucas bleek dat bij hem ook net alles aankwam.

Omdat wij dit weekend geen vlucht mee hebben gedaan, wilden we de duiven wel graag lappen om ritme te behouden. Volgende week gaan er vijf doffers en vijf duivinnen mee naar Chateauroux. Toevallig moesten we vanmiddag even naar Utrecht en hebben we ze gelost nabij Urk. Binnen een half uur waren ze weer thuis en konden ze weer lekker van het zonnetje genieten.

We hebben nog een 9-tal late jongen zitten omdat ze toen destijds te jong waren om bij de andere ploeg te zetten. We wilden ze graag op de natour spelen maar deze jonge zijn al zo ontwikkeld dat ze wel mee kunnen op de jonge duiven vluchten. Dus ook deze hebben we vanmiddag een paar kilometer vanaf Sneek weg gebracht en waren snel weer thuis. Deze duifjes gaan nog niet mee op de africhting aankomend weekend omdat dit iets te vroeg is. Tot de wedvluchten worden deze jongen gewoon gelapt richting werk.

Wat opvalt is dat niet alleen wij opfleuren van dit weer, maar de duiven ook! Beetje zon doet veel goed.

Tot volgend weekend!

27 Juni

Het weer leek goed vanochtend dus de jongen even ingepakt voor een tippeltjes Emmeloord – Sneek (32km). Chris had ze om 08.30 gelost en ze zaten om 09.15 weer in het hok! Het gaat de goede kant weer op en we zijn nog niets kwijt geraakt tot nu toe.

Naamloos 5887_10151785883024673_1654057973_n

26 Juni

Misschien stiekem toch meer verwacht van onze duiven op Orléans Saran, maar we gaan gewoon door! Van de 13 stuks hadden we zondag 11 thuis. In de vereniging werd de eerste geklokt om 14.48 uur en onze eerste zat 15.23 uur. De duiven kwam goed af alleen te laat, tussen klokslag 16.00 en klokslag 17.00 klokken wij 9 stuks. Toen stond de teller op tien en waren de drie slechtsten er nog niet. Deze zouden sowieso bij selectie niet meer op het hok blijven. ‘s Avonds kwam toch de 11de duif thuis. We hadden een jaarling duivinnetje voorop, opvallend was dat al onze eerste duiven jaarlingen waren. Voor volgend jaar heeft dit selectieve groepje nu al enige ervaring om goed mee te kunnen draaien op de dagfond. Over twee weken zullen we ze weer spelen op Châteauroux, maar dan tien stuks.

De jonge duiven gaan de goede kant op. Gisterochtend was het luchtruim erg helder en zo goed als windstil. We besloten om ze even verder af te richten. De laatste keer was Spannenburg, normaal doen we Lemmer maar omdat het zo mooi weer was toch maar op Bant (28km). Ze zijn om 08.10 uur gelost en kwamen 09.35 uur aan. Ze hebben dus mooi moeten zoeken!

Maandagochtend met een aantal jonge duiven langs Nanne Wolff geweest ivm algemene controle voor dat het seizoen begint. Ik gaf al aan dat we de jongen nog helemaal niets hadden toegediend, waarop hij zei dat ze dan waarschijnlijk geel zouden hebben. Geel hadden ze dus niet, wat Nanne verbaasde, maar het bleek dat ze licht ornithose hadden gehad en zich er ook al redelijk van hadden hersteld. Toch het advies gekregen om nog 5 dagen SA-mix toe te dienen om ze weer optimaal te krijgen. De aparte kant van het verhaal is dat we dit nooit in de gaten hebben gehad. Melkers die bij ons langs zijn geweest gaven ook alleen maar positieve feedback over onze jongen. Ook aan het trainen konden we weinig opmerken… Maar toch, Nanne weet wel waar hij over praat en wij volgen zijn advies op. We hadden ook nog een jonge duif meegenomen die last van zijn oog had. Dit komt waarschijnlijk door een mug of een pikje van een andere duif waardoor het is gaan ontsteken. Hier hebben we een zalfje voor mee gekregen en na 2 dagen lijkt het al een stuk beter te gaan.

De late jonge doen het ook goed en vliegen al rond huis, twee duifjes hiervan zouden eigenlijk wel al mee kunnen op de jonge duivenvluchten. het zijn twee broers uit ”Theo”. Theo was een laat jong die we vorig jaar mee kregen van Theo Pander. Deze twee broertjes vliegen continue met z’n tweeën op en zijn steeds weer een half uur weg. Ze hebben ook al een pen gestoten dus maar even opleren en moeten ook maar mee de jonge duivenvluchten op.

De eerste africhting doen wij niet mee, omdat we vinden dat één genoeg is en je zo zelf nog wat meer tijd hebt.

 

 

23 Juni

KIKA2

www.postduivenvoorkika.nl

16 Juni

Vanochtend de jonge duiven even in Spannenburg gelost samen met Comb. Scholten-de Vries.

Mooi gezicht als er zoveel duiven de lucht in knallen. Ze waren binnen 17 minuten weer thuis!

Dit weekend hebben wij geen vluchten meegedaan. We willen graag zien wat onze duiven kunnen op de dagfond. Daarom hebben we ze dit weekend thuis gehouden en zelf gelapt naar Emmeloord voor het ritme. De duivinnen waren om 07.13 gelost en zaten 07.33 weer in het hok. De doffers werden om 07.23 gelost en kwamen in tegenstelling met de duivinnen niet tegelijk aan. Ze hebben nog even een half uur van elkaar mogen genieten en worden deze week klaar gemaakt voor Orléans Saran (630km).

Bij de overnachtvluchten heeft Peter Beetsma Sneek weer op de kaart gezet door 2de te klokken van sector 4. Peter Gefeliciteerd!

 

3 juni 2013 

Het wil niet echt lukken met de oude duiven. Wat het is….? Hokken zijn goed, duiven gezond. Het zal waarschijnlijk aan het voeren of trainen liggen…

Vorige week hebben we de jonge duiven voor de eerste keer laten wennen aan de manden. Ze hebben er in totaal een dik uur ingezeten en zijn we naar het weiland aan de overkant van het water (naast huis) gereden. Daar hebben we ze losgelaten en konden ze nog even trainen. Gistermiddag was de tweede keer mand en zijn ze gelost op een paar kilometer van Sneek. We beginnen altijd voorzichtig en niet te ver, dit is ook puur om de stress van de manden er uit te krijgen. Ze waren dan ook binnen een paar minuten alweer boven huis en vertrokken vrijwel direct weer drie kwartier uit zicht. Na in totaal een training van een uur hebben we ze weer binnen gehaald. Dit gaat overigens ook zeer goed, we fluiten een aantal keer en alles stormt uit de lucht naar beneden. We leren ze van jongs af aan niet op het dak van het huis te zitten en alleen te landen op het jonge duivenhok!

   

Vrijdagmiddag zijn alle jonge geënt tegen Paramixo…

Alle jongen zijn dit jaar één maand verduisterd. Normaal doen we twee maanden, maar wegens een slechte oude ploeg komen we op de oude duivenvluchten te kort en hebben we besloten te stoppen met verduisteren. Zonder het verduisteren worden de jonge duiven over het algemeen wat sterker en kunnen zich beter ontwikkelen. Tweede gedachte er achter is dat we tegen de klok moesten racen om op tijd thuis te zijn. Zoals het nu lijkt gaat het nog goed met het pennenstoten. We zullen zien hoe het gaat onder de jonge duivenvluchten. Natuurlijk wil je in het weekend dik in de punten zitten maar het gaat er nu ook voornamelijk om zoveel mogelijk over te houden. Zo kan er goed geselecteerd worden en hebben we volgend jaar een mooie ploeg jaarlingen.

 

Golden Classic

Elk jaar organiseert Nico Silvius de ”Golden Classic”  met de jonge duivenvluchten. Hierbij kan de liefhebber €5,- op zijn duifje inzetten en wordt er gekeken naar de ingezette duif in het duifkampioenschap in de vereniging.  Ido Altenburg doet hier altijd leuk aan mee en gaat gewoon met een lijst ringnummers langs het dorpscafé en vrienden. Zo werden alle jonge duiven van Combinatie Schiffart- Altenburg ingezet! Het leuke hiervan is dat de duivensport onder de aandacht gebracht wordt en elke kennis zijn eigen duifje heeft. Dit jaar gaan wij dit ook doen en we hebben een lijstje met ringnummers opgesteld. Deze worden allemaal verkocht en onder de vluchten houden we bij hoe de desbetreffende duiven van alle mensen er voor staan. De te winnen prijzen worden gebaseerd op de ingezette duiven, dus hoe meer duiven hoe dikker de prijzen. Meer informatie over de prijzen volgt zo snel mogelijk!

 

Maandag 21-5

Aldoende leert men….

De afgelopen twee jaar hebben wij als combinatie de duivensport weer serieuzer opgepakt. Wij zijn opzoek gegaan naar nieuwe duiven, een extra hokje en een website. Dit alles doet natuurlijk niet leiden tot een plekje in de top. Ten opzichte van vroeger zien wij dat de duivensport van heden veel meer verzorging vergt. We leren dan ook nog erg veel in de seizoenen en hebben nu alweer ideeën voor volgend jaar, we weten waar de valkuilen liggen en wat er te verbeteren valt. Het zijn van die kleine dingen…. Ook ontbreekt het ons nog steeds veel aan tijd, Frank is momenteel aan het afstuderen en Chris heeft gewoon een 40-urige baan. Beide stappen we ’s morgens 06.45 de deur uit en stappen er 17.45 weer in. Daarnaast moeten de duiven natuurlijk nog verzorgt worden, toch draaien we de laatste vluchtjes redelijk mee. We draaien ongeveer ieder weekend de helft, maar het mag wel iets sneller en meer!

Afgelopen weekend Pommeroeul gevlogen en op de dag van lossing hadden we 7 thuis. We waren 24ste in de vereniging met 326 duiven in concours (verenigingsuitslag). Onze tweede duif was een duivin welke afkomstig is van hok Scholten/ de Vries. Vorig jaar hebben we deze als jong gekregen uit de 200, de stamdoffer van de mannen. Een heel fijn klein duivinnetje, waar je het totaal niet van verwacht. Het viel op dat ze totaal niet moe was en liep vrolijk rond in haar broedbak. ’s Morgens om 07.00 kwam er een duivinnetje thuis en om  09.30 kwam de 16de thuis. Zondag hebben de doffers en duivinnen nog even lekker bij elkaar gezeten, van een bad voorzien en in de middag weer gescheiden.

Tussendoor hebben we nog een kleine blik gedaan op de veilingen van Heremans. Wat een bedragen ongelooflijk, maar wel geweldig! De chinezen smijten met bedragen waar wij heel hard voor moeten werken, hahaha!

 

Volgende week hebben we een fond en vitesse vlucht, maar eens kijken hoe het weer is! De voorspellingen lijken niet zo goed.

Zondagochtend hebben we de jonge duiven los gelaten en ik plaatste het filmpje op de facebookgroep: ‘’duivenmelkers’’. Hier werd direct verteld dat dit niet slim is omdat er nog te veel duiven in de lucht vliegen van de wedstrijden en dat we zo een veel kwijt zouden raken. Nouja, daarna nog maar even geteld en alles zat er gewoon weer. Het valt allemaal wel wat mee! Klik HIER voor het betreffende filmpje.

 

 

Tot volgende week!

PS. Wie nog belang heeft bij duivenmanden… Bij ons zijn ze overbodig en het is zonde om ze weg te gooien. Klik HIER voor advertenties. Het zijn vraagprijzen….. Dus bied maar!

 

Zondag 28-4
Gister slechte vlucht gehad… bah! Op naar volgende week..
 
 
Maandag 22-4
De eerste vlucht weer achter de rug…
 
Vorige week zijn Thaeke de Groot en Rene Lasschuit bij ons langs geweest om twee jonge duiven op te halen. Thaeke had een bonnetje gekocht in Workum. We hebben gezellig gezeten, de hokken even door geweest en dan is toch altijd leuk om te horen wat anderen er van vinden. Rene schreef nog dat er een duivinnetje was dat er voor hem uitsprong en dit weekend was ze onze tweede duif!

De voorbereiding ging wel goed, de duivinnen trainen een stuk beter als de doffers en dat was ook in de uitslag te zien. We hebben dit seizoen besloten dubbelweduwschap te vliegen en de eerste twee duiven die zaterdag vielen waren dan ook de duivinnen. We zullen zien hoe dit verder gaat in het seizoen, hopen dat ze het vol houden. Wij hadden 8 doffers en 8 duivinnen mee en klokten er 8 stuks in de prijzen met de eerste op een 15de plek in de vereniging (379d). Dit moet wel verder omhoog maar het is toch de helft. Volgende week maar weer kijken, het was tenslotte nog maar de eerste vlucht. Zondagochtend vroeg de jonge duiven er uit, trekken elkaar steeds meer de lucht in en maken al een aardig rondje. Het luisteren naar het fluitje gaat ook weer als vanouds en houden we dan ook maar gewoon weer aan. ‘s Middags zijn de doffers en duivinnen (apart) lekker los geweest, de kleppen open en een altijd gewenst bad. Later in de middag de jongen nog maar voor een tweede keer los, wij moeten het zoveel mogelijk van de weekendjes hebben in verband met werk. 

Hieronder nog een fotootje van twee jonge duiven die bijna tweeling zijn. Het verschil is dat de ene van Comb. Schiffart-Altenburg komt en de andere van onszelf is.

Tot volgende week maar weer!!

PS de verenigingsuitslagen staan vanaf nu ook weer op onze site onder uitslagen!

 
 
 
 
 
 
 
Zondag 14 April
 
Gister een africhting gehad vanuit Meppel, wij hadden 16 stuks meegegeven (8 Doffers & 8 Duivinnen).
Ze werden om 14.55 los gelaten en om 15.45 viel bij ons de eerste op de klep. Na de eerste kwam de rest ook goed door en waren de meesten binnen een half uur wel thuis. Toen we naar de vereniging gingen moesten we er nog één. Deze doffer kwam vandaag thuis rond 12.00 uur! Erg vervelend dat hij gister niet op tijd was want zijn duivin is zo gemotiveerd op hem dat ze als tweede aan kwam en een mooie tijd neerzette.
Ook op onze eigen africhtingen Lemmer en Emmeloord wist zij als eerste het hok te bereiken. Rond huis vliegen vindt ze ook niet echt leuk en kijkt altijd even bij de spoetnik van de doffers. Achjaa, hij is nu thuis en hopen dat hij er volgende week wel is!
 
Eindelijk de jongen vandaag weer even los gehad, omdat wij de hele week weg zijn is het moeilijk te combineren met het trainen van de duiven. De doffers en de duivinnen hebben vandaag lekker genoten van een bad en zijn alweer klaar voor volgende week! hahaha
 
    
 
Tot volgende week allemaal en succes met klaarstomen voor het echie!
 
 
 
 
Zondag 7 April
 
Zo alweer een weekend om….
 
Dit jaar gaan onze duivinnen ook de baan op en zullen we in totaal met 17 oude duiven gaan spelen. De duivinnen zitten in een duivinnenkast en trainen nu ook goed. Vorig weekend hebben we de duiven even afgericht op Lemmer, veel duiven kwamen alleen aan en hebben toch wel even moeten zoeken. We zijn twee duivinnen kwijt geraakt waarvan dit weekend een melding gekregen uit Medemblik, lag dood in de tuin. Dan vraag je jezelf af: Lemmer naar Sneek, met een omweg over Medemblik??? Apart.. Wel jammer dat dit onze beste jonge duif van 2011 was. Dit weekend hebben we de duiven afgericht op Emmeloord en na +-30 minuten was alles op twee na weer thuis. Deze twee duivinnen waren niet mee geweest naar Lemmer de week ervoor. Zijn later wel thuis gekomen gelukkig…. De jonge duiven zaterdag los gehad en luisteren ook al redelijk, het gaat nu nog van dak naar dak. Altijd spannend……..
Vrijdagavond nog een paar mooie jongen bij Martin Adema gehaald welke ons hok mogen versterken, bedankt!
 
Dan nog het vluchtenprogramma vanuit de afdeling:
Vrijdagavond 12 april inkorven Meppel (Noord)Vrijdagavond 12 april inkorven Zutphen (Zuid)Maandagavond 15 april inkorven Duiven (Noord)Dinsdagavond 16 april inkorven Wijchen (Zuid)Vrijdagavond 19 april inkorven GennepVrijdagavond 26 april inkorven IttervoortVrijdagavond 3 mei inkorven St. TruidenDonderdagavond 9 mei inkorven Niergnies (ligt precies tussen St. Truiden en Sezanne)Vrijdagavond 10 mei inkorven WijchenDaarna het vastgestelde programma volgen.
 
Wij zullen alleen de africhting van 12 april aanhouden omdat wij doordeweeks gewoon werken en omdat ze best wel vroeg op elkaar zitten.
 
Succes iedereen en tot volgende week maar weer!!
 
 
 
 
 
 
 
Donderdag 28 maart
 
Waar blijft die lente…….
 
Vandaag een thuiswerkdag dus tijd om de jonge duiven voor de eerste keer los te laten… Ik sta voor de schuifpui en er komt een enorme vogel naar beneden storten en vergrijpt zich tot de jongen! Op dat moment vliegt er ook één tegen het raam, ren ik naar buiten en jaag hem weg. Door de snelheid kon ik niet zien of hij nog een duif heeft kunnen pakken.
De kippen zaten onder de coniferen, de kwekers schoten het hok in en de jongen zaten overal. Achter de containers, in de coniferen, op de schuttingen en achter de hokken. De meeste jongen kon ik gewoon pakken want die waren helemaal verstijfd van de zenuwen. Resultaat: één gewonde duif, 4 kwijt en één vliegt nog buiten.
De duivinnen zijn voor de tweede keer los in de hoop dat er nog een verdwaalde mee terug vliegt! Wat een ellende…….
 
Waarschijnlijk was het een kiekendief of een buizerd!
    
 
Onze webmaster gaat onze nieuws pagina opleuken, alles staat straks georganiseerder en er is mogelijkheid om een reactie achter te laten
 
 
Zondag 24 maart
 
Vrijdagavond zijn we richting Minnertsga gegaan om de vergadering van CCG de Kuststrook bij te wonen. De verkoop van de Kweker/Koper vond ook plaats op deze avond en we hebben weer het zelfde bonnetje gekocht als vorig jaar (misschien brengt ie geluk) hahaha! Verder werd er nog een lotenverkoop gedaan en waren er leuke prijsjes te winnen zoals lekkere rollades en slagroomtaarten. Leuke verzorgde avond en even gezellig gezeten!
 
Omdat ik (Frank) in mijn laatste jaar van mijn opleiding zit ben ik momenteel bezig met mijn afstudeerstage. Het bedrijf waar ik stagiaire ben is gevestigd in Dokkum en toevallig hoorde ik via via dat er een duivenspeciaalzaak in Dokkum zit. Het voer was bijna op en in de pauze zag ik kans om er even langs te rijden. Daar werd verteld dat er zaterdag een opendag gehouden werd en ik was welkom. Als liefhebbers in Sneek moeten wij altijd een stukje reizen voor ons voer omdat wij niet beschikken over zo’n winkeltje in de buurt. Ik vind dit een echte aanrader, puur om het brede assortiment en de voorraad. Johan Hartman was ook wel geïnteresseerd en had ook voer nodig dus zijn we even langs gegaan zaterdagmiddag.
Ohja.. de winkel heet Broekema Duivensportcentrum en zit op het industrieterrein naast het grote bouwbedrijf Dijkstra Draaisma.
 
Chris heeft samen met Lucas een bezoekje gebracht aan Watze in het MCL. Watze kreeg deze week bij het halen van voer last van een bloedprop en werd direct opgehaald met de ambulance. Het gaat nu weer beter met Watze en heeft nu bloedverdunners, hopen dat hij goed hersteld en weer naar huis kan! Beterschap Watze!
Daarna zijn ze bij Fam. van Velzen in Harlingen langs geweest. Lucas had een bonnetje gekocht, alleen was  het nog iets te vroeg om ze mee te nemen. Volgende week maar even….
 
Het weer en de tekortkoming aan tijd heeft er voor gezorgd dat we de jonge duiven nog niet los gelaten hebben. Deze week zullen we kijken als er een gaatje is anders wordt het aankomend weekend. De duivinnen zijn bij de jongen weggehaald en hebben een eigen afdeling met een duivinnenkast. In het vlieghok zijn de meeste jongen erbij weg alleen zitten er nog twee koppels op kleine jongen, deze wilden in eerste instantie niet lukken. Na het seizoen van 2012 kregen we een mooie doffer mee van Rene Lasschuit maar de eieren gingen kapot. Hij zit nu op jongen en we vertrouwen op een paar toppers!! Op de foto hieronder zit hij met zijn duivin.
 
       
 
Zondag 17 maart
Er zitten nu 15 jongen in het jonge duivenhok en deze week wordt de rest daar ook aan toegevoegd. Dan zullen er nog een aantal vanaf andere hokken deze kant op komen en zijn we compleet voor dit seizoen. De eerste jonge duiven konden wel al eerder los maar door het ontbreken aan tijd is dat er nog niet van gekomen. Volgend weekend maar even proberen. We moeten er hier nu altijd bij blijven omdat hier een overstroming aan katten is, deze mormels vinden onze tuin een paradijs en zijn hier dus graag. De oude duiven zullen de eerste vluchten op nest gaan vliegen omdat we nog twee koppels bij de vliegers hebben zitten wat in eerste instantie niet wilde lukken. Deze zitten dus op jongen met de eerste vluchten, dus de rest dan ook maar even op nest.
 
 
Voor de jonge duiven hebben we voor dit jaar vel roze telefoonringetjes besteld. Twee voordelen, je ziet gauw of er een vreemde tussen zit en wanneer de duif elders opgevangen wordt, is de moeite om te bellen minimaal. Vrijdag gaan we even naar Minnertsga voor de Kweker/Koper competitie van CCG de Kuststrook, vorig jaar hebben we deze gewonnen. Misschien maar weer voor een bonnetje kijken…………..
 
Zondag 10 maart
Vandaag zijn we vertrokken naar Zuid-Holland om de vakantievrienden van onze buren Herman & Djoke te ontmoeten. Vorige zomer hebben zij elkaar ontmoet in Turkije en werd al gauw duidelijk dat deze man duivenliefhebber is en speelt onder Comb. Zwirs & Strik. Djoke vertelde over ons, waarop hij ons uitnodigde een keer te komen kijken. Na aankomst eerst een bakje koffie en daarna zijn we richting de hokken van de combinatie gegaan. Aldaar stond het hok van mijn dromen… De indeling van het hok trok mij erg aan. Het hok is 3 meter diep waarvan de broedbakken 80cm zijn. Vanaf de broedbakken is er ongeveer 1,20m vliegruimte en wordt het verder afgeschermd met tussenschotten van spijlen. Dan blijft er nog 1 meter over en dit is een gangpad, deze loopt daadwerkelijk door het gehele hok heen. Wanneer de duiven aankomen, schuif je de tussenschotten open en hebben ze dus 2 meter vliegruimte. Het grote voordeel hiervan vond ik dat wanneer je door het gangpad loopt de duiven lekker blijven zitten omdat het tussenschot er tussen zit. In een L hok zit natuurlijk een hoek, deze werd hier benut als soort kantoortje, hier wordt het oa voer opgeslagen. Deze combinatie vliegt het complete programma en heeft een vele goede prestaties neergezet. Kortom, een super ervaring om eens in zo’n reusachtig hok een kijkje te nemen. Maar gauw verder dromen…………….
 
Hieronder een foto van het hok, hiervoor komt straks het woonhuis te staan.
 
 
Onze jonge duiven genieten al van het buiten zijn in de spoetnik en zullen volgend weekend voor het eerst los gaan.
 
Zaterdag hebben Frank en Johan de afdelingsvergadering bijgewoond, hieronder een kort verslag.Verslag Afdelingsvergadering 9 maart 2013InleidingDe agenda van de afdeling werd inhoudelijk voornamelijk gebruikt voor 1 agendapunt : de kwestie rondom de rekenaar. Het afdelingsbestuur heeft namelijk via de website laten weten dat zij besloten heeft om dit jaar met een nieuwe rekenaar in zee te gaan : Pigeon Village. De leden/kiesmannen/verenigingen van Friesland zijn in deze besluitvorming helemaal niet gekend.Bespreking punt omtrent de rekenaar Pigeon Village tijdens de afdelingsvergaderingDe heer Boelens, voorzitter van p.v. De Orion te Leeuwarden, heeft tijdens de afdelingsvergadering een motie ingediend. Deze motie bevatte twee punten :
  1. Het afdelingsbestuur wordt verzocht om de overeenkomst met Pigeon Village ongedaan te maken. Dit betekent dat het jaar 2013 ook nog gerekend zal worden met Compuclub.
  2. Het afdelingsbestuur stelt een commissie in die zich gaat bezig houden met het proces om te onderzoeken met welke toekomstige rekenaar Friesland’96 verder zal gaan in 2014.
Uitkomst stemming motieIn totaliteit hebben 92 kiesmannen voor de motie gestemd, 6 tegen en 5 hebben zich van een stem onthouden. De motie is derhalve aangenomen : het afdelingsbestuur moet met Compuclub gaan rekenen in 2013. In hoeverre het afdelingsbestuur de mondelinge overeenkomst met Pigeon Village nog ongedaan kan maken, zal nog nader worden onderzocht. Maandag 11 maart 2013 praat het afdelingsbestuur hier verder over. De uitkomst zal nog worden gecommuniceerd via de website van de afdeling.Overige agendapunten & besluitpunten -          Er is besloten dat, indien de temperaturen in de zomer erg hoog zijn, er minder duiven per mand vervoerd zullen gaan worden  via de vrachtwagen. Dit besluit is genomen op basis van een uitgebreid onderzoek wat in een andere afdeling is verricht.-          Het jaarverslag wordt zonder op- of aanmerkingen vastgesteld. Ook wordt het financieel verslag vastgesteld : de penningmeester wordt decharge verleend.-          Het afdelingsbestuur heeft de organisatiekosten weten terug te brengen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de gestegen vrachtkosten en de BTW-verhoging niet door zijn berekend aan de leden. Dit heeft geleid tot het gelijk blijven van o.a. de vervoerskosten per duif. Een erg positief punt.
 
 
 
 
 
Zaterdag 16 Februari
 
Gister in Harlingen geweest bij PV ‘Ons Genoegen’ voor een keuring van Gert-Jan Beute! In totaal werden er 35 jaarlingen gekeurd, Beute gaf aan dat de kwaliteit van duiven in deze hoek van Friesland enorm gestegen is. Hieronder een filmpje van een duif afkomstig van onze clubgenoten Comb. de Schiffart – Altenburg uit Oosterwierum. Op Youtube zijn nog twee filmpjes te bekijken, super leuke avond gehad en goed verzorgd!
 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag 10 Februari
 
Dit weekeinde lekker rustig…. Op één vliegkoppel (jaarlingen) na zit alles op eieren. Waar we erg blij mee zijn is dat de late jongen van 2012 ook allemaal op eieren zitten. De eerste jongen gaan aankomend weekend naar het jonge duivenhok. Verder hebben we de hoklijst even in orde gemaakt i.v.m. morgen inleveren.
Vrijdag waarschijnlijk even naar ”Ons Genoegen” in Harlingen om de Beute keuring bij te wonen!
 
Vanochtend nog een klein sneeuwbuitje gehad wat weer een mooi plaatje op heeft geleverd!
 
 
Tot volgende week!
 
 
 
 
 
Vrijdag 1 Februari
 
Jaa, eindelijk weer wat nieuws….. We zullen het vanaf nu weer bij houden en elk weekend de stand van zaken aan jullie doorgeven!
 
Alle late jongen die we deze winter bij hebben gehaald hebben we na een korte scheiding einde van 2012 weer bij elkaar gezet. Deze wilden moeilijk op eieren komen, maar hebben we gewoon laten gaan. Alle vliegers hebben we vorige week bij elkaar gezet dus verwachten we straks de eieren van. De late jongen hebben door de weersverandering ook meer zin gekregen en ook daar zitten de eieren er aan te komen en liggen ook hier en daar al een aantal. De kwekers achterin het kweekhokje liggen nu vier jonge duiven van een week of twee, hier willen we meerdere rondes uithalen. Vanmiddag is Ido Altenburg even langs geweest en hebben we even een ronde gedaan door de hokken. Vervolgens zijn we even bij Comb. Neuhoff- Hartmann langs gegaan om daar de volle schalen met pieken even te bekijken.
 
Hieronder een aantal foto’s van hoe de duiven er nu op de Jonkvrouw bij zitten.
 
  
 
  
  
 
 
 
 
Zondag 2 December
 
Duivenweekend!
 
Het weekend begonnen met op vrijdag een heel leuk initiatief, een tafelkeuring, bij PV Douwenocht in St.Nyk!
 
Iedereen was welkom en kon de keuze maken een aantal duifjes mee te nemen. Zittend in een kring onder het genot van een hapje en drankje werden er een aantal duiven de kring rond gegaan. Hier kon men al discussiëren over de duif met zijn buurman. Wanneer de duif het rondje had gehad werd er door de organisator aan de groep gevraagd wat de duif bijvoorbeeld voor vluchten aan kon en andere bijzondere kenmerken. Iedereen kon hier zijn oordeel over geven en werden de verschillende meningen uitgelegd. Naderhand werd er gevraagd of de liefhebber zich kenbaar wilde maken en iets over de duif kon vertellen. Top avond gehad en een hoop geleerd, organisatie bedankt!
 
 
 
Gistermiddag/avond onze jaarlijkse tentoonstelling, bonnenverkoop en draaiend rad gehad bij PV L’Estafette.
Leuke opkomst met veel liefhebbers uit oa Bolsward, Workum en Langweer.
 
Goed geslaagd!
 
Een kleine impressie hieronder: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 17 oktober

JAARLIJKSE BONNENVERKOOP ONLINE, ZIE DE RODE BALK HIER BOVEN OF KLIK HIER!!!

 

Zoals te zien hebben we nu een bezoekersteller op onze site, jammer dat hij niet telt vanaf het begin maar so be it.

Ook willen wij even reclame maken voor onze webmaster, voor een leuke website aan het juiste adres:

 

 

 

 

 

Zondag 14 oktober

Hehe, eindelijk weer wat nieuws.

Contact gehad met de organisatie van de bonnenverkoop en deze week gaat de boel online.

Vrijdag nog een paar mooie late jonge duiven opgehaald bij Pieter en Theo Pander, deze houden we vast en zullen we mee gaan kweken.

   

Alle duiven vanmiddag lekker los en genoten even van een klein buitje!

 

Zaterdag 8 september

Boxtel 159km.

Vandaag vluchtje gehad vanuit Boxtel, het ontbreekt ons aan tijd en aandacht ivm werk en stage.  We hebben ze wel elke avond los en trainen dan met de jonge duiven. 10 stuks gingen de baan op 6 duivinnetjes en aangevuld met wat doffers. Ondanks alles hebben we 4 stuks gedraaid in de club en draaiden we toch nog ons aangewezen duivinnetje.

Vanmiddag in Joure op bezoek geweest bij Theo Pander samen met Scholten/ deVries. Dit ivm met een bonnetje voor de vereniging. Theo liet ons zijn duiven zien en gaf een aantal jonge duiven door de handen die net gespeend waren. Goede duiven, eentje sprak ons direct aan waarop Theo zei je hebt ‘m nu al zo lang vast, neem maar mee! Bedankt nogmaals! Deze gaat bij ons in het kweekhok en wordt een gepaste duivin voor gezocht. Leuk om van deze kant te kijken hoe topliefhebbers de duivensport bespelen.

Vanavond op de vereniging deed Rene Lasschuit een bezoekje in Sneek en even gezellig gezeten.

Tot volgende week!

 

 

Zondag 2 september

Morlincourt 426km.

Donderdagavond tot de conclusie gekomen om tien in te korven voor Morlincourt om zo meer kans te maken om eerste te worden als onaangewezen kampioen jonge duiven van de vereniging. We hebben er tien uitgezocht, op basis van prestatie en gevoel. Combinatie Scholten/ de Vries en Neuhoff/ Hartmann speelden zelf niet meer mee en kwamen met volle spanning even bij ons kijken Dirk Adema en Buurman Herman kwamen ook even langs dus het was een gezellig middagje duiven wachten. De spanning begon te stijgen nadat Laas Bonnema de eerste van Sneek op het meldingsprogramma zette. Schiffart/ Altenburg moest verder en klokte de snelste. Op eens zag Dirk de eerste duif aankomen uit noordelijke richting! De 906, deze werd geklokt om 14.06.06. Een jong uit een doffer van Patrick Wemmenhove uit Bant en een duivin van Foeke Hoekstra uit Ternaard. De tweede kwam echter een half uur later en viel al geen eens meer in de prijzen. Toch kon er al gauw geconcludeerd worden dat we Jonge Duiven Kampioen waren geworden, dus er werd geproost. Dit jaar kan voor ons niet meer stuk, we vlogen met de jonge duiven een eerste van Lossing Geel vanuit Duiven met 6300 duiven, pakte een eerste prijs van de kweker/ koper competitie en zijn jonge duivenkampioen van P.V. L’Estafette Sneek. We zijn nu een jaar of twee á drie fanatiek en dat loont zich nu in de prestaties, Geweldig! Een klein nadeel is wel dat we vijf goede jonge duiven zijn verloren die hun prestaties al goed hadden neer gezet en we graag volgend jaar hadden toegevoegd aan onze vliegploeg. Jammer….. dus vliegen met de vleugels die we hebben.

 

Den Bosch 145km.

6 Duivinnetjes meegegeven die op nest zitten. We pakten een 29ste plaats, niet echt daverend maar we concentreerden ons nog meer op de jonge duiven.

 

Tot volgende week!!

 

Zondag 26 augustus

Wijchen 132km.

14 stuks mee, 8 duivinnen en 6 jonge duiven. Zitten nu allemaal op nest, onze beste jonge duif van vorig jaar was als eerste thuis en sprong gelijk weer op haar eitje! We hadden 3 in de prijzen, misschien iets meer van verwacht maar we richten ons nu nog meer op de laatste jonge duivenvluchten. Toch hadden we een 17de plaats van 251 duiven. Combinatie Scholten/de Vries pakte een eerste van de kuststrook met 1958 duiven, gefeliciteerd mannen!

 

St. Quentin 390km.

Op St. Quentin hadden we 20 stuks ingekorfd, sommigen hadden iets langer gedaan over de vlucht van vorige week waardoor ze beter thuis konden blijven of beter een korter vluchtje konden vliegen. Ze zeggen wel eens  ´puntenspelers´, hier deden wij eigenlijk nooit aan omdat we graag alle duiven willen spelen die we hebben. Maar nu het er op aankomt bij de vluchten is het soms verstandiger om af te ronden. De hele week zat er al een koppeltje onder een snel in elkaar geslagen plankje met een schaaltje. Deze hebben we voorzien van een paar tabaksteeltjes waar al gauw een mooi nestje van werd gemaakt. Het koppeltje hebben we vervolgens aangewezen gezet. De duivin kwam als eerste aan om 11.43 uur, pakte een snelheid van 1602mpm en een derde plaats in de vereniging van 190 duiven. Combinatie Neuhoff & Hartmann behaalde een eerste plaats in de vereniging en kregen ze goed af, ook gefeliciteerd!

Volgende week Mourlincourt 425km, deze telt bij ons in de vereniging nog mee voor het kampioenschap dus nog even een weekje doorbijten!  We missen op dit moment nog twee, wel heel vervelend want we zijn nu al 4 kwijt welke al goede prestaties neer hadden gezet.

Fijn weekend nog even, tot volgende week!

 

Zaterdag 18 Augustus

Nijvel 285km.

Gister, net als vorige week gevlogen vanuit Nijvel. De vrijdaglossing kwam voor ons goed uit want we zijn nog gewoon thuis. Om 10.15 uur gelost en we hadden al gezegd 13.00 uur bij de hokken want ze gaan snel. De week ervoor hadden we oosten wind en waren alle duiven over de dijk geknald, deze week was dat met uitzondering van onze eerste 2 weer zo! Onze eerste duif liep over de antenne om 13.11.28 uur en kwam duidelijk vanuit de zuidelijke richting. De tweede kwam acht minuten later en kwam ook uit diezelfde richting aanzetten. De rest van al onze duiven kwamen pal uit het noorden en hebben dus de verkeerde afslag genomen voor het IJsselmeer! We hadden onze 893 als aangewezen maar kwam pas thuis na het klok uitlichten op de club. We klokten 9 duiven van de 31, wederom weer iets te weinig, toch zijn we trots want we staan weer in de top 10 en wel met 2 stuks. Op dit moment hebben we 26 stuks terug, met een klein beetje hoop op nog een paar nakomelingen.

Deze vlucht konden we ook eindelijk een beetje mee komen in het ACG4, we pakten een tweede plaats van 932 duiven, 51 liefhebbers en totaal 4 verenigingen. Klik hier voor uitslag ACG4.

Een leuke toevoeging is dat we in de Stand Jong, Onaangewezen 2de en Aangewezen 6de staan in de vereniging.

Vandaag hebben we nog 9 duivinnetjes meegegeven op Heino, deze zitten nu op eieren en zullen we spelen op de natour. Gelost om 08.00 uur en de eerste was hier  08.45 uur.

Update: 11 uur nog een Nijvelganger.

Blijkbaar een mazzeltje gister zoals er gezegd wordt. Jammer dat er personen zijn die het anderen niet gunnen of altijd wel iets op iemand aan te merken hebben. We hebben allemaal dezelfde hobby en bij wedstrijden zal er altijd strijd zijn maar praat niet achter de ellebogen over een ander. Dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.

 

Zondag 12 Augustus

Nijvel 285km.

Gister oosten wind, er werd gezegd dat met deze wind Harlingen en omstreken vroeg moest klokken en daar bleek niets minder waar van te zijn. Als voorbeeld Jan Hoogland, top geklokt!

Bij ons werd de eerste geklokt om 12.42, daarna rolde het redelijk door. We hadden 34 stuks meegegeven en behaalde een 15de plaats. In totaal pakten 11 duiven een prijs, te weinig dus. Op dit moment zijn er nog 3 duiven achter gebleven waaronder onze welbekende 634, op hoop van zegen dat hij nog terug komt! Met deze wind kwamen zoals te verwachten totaal andere duiven voorop en klokten wij onze twee aangewezen dus niet. Ook hebben we een gewonde in ons hok, welke een flinke bloeduitstorting en deuk heeft in en aan zijn borst. De bloeduitstorting is erg goed te zien doordat zijn gehele borst pik zwart is. Dit moet even goed in de gaten gehouden worden, het beestje zelf is vrolijk zat en lijkt er weinig last van te hebben. Waarschijnlijk te laag gevlogen en iets geraakt. Wij wonen aan de weilanden en zagen koppeltjes duiven erg laag vliegen.

Volgende week 2 nachten mand dus weer een hele ervaring voor de jongen.

 

Vrijdag 10 Augustus

Eindstand/Uitslag Kweker/Koper Competitie 2012 “Rayon de Kuststrook”

1e Comb. Corbier 1013634 2759,82 pnt Comb. Adema  € 231,30

2e Hok van Andel/Terluin 1038918 2462,51 pnt Hok van Andel/Terluin € 192,75

3e Comb. Scholten/de Vries 1026904 1924,07 pnt Joh. Pietersma € 154,20

4e Comb. Schiffart/Altenburg 1051754 1744,21 pnt H.Kurpershoek € 115,65

5e Comb. R. en E. Hoekstra 1028668 1458,40 pnt A.A.Zijlstra € 77,10

Zondag 5 Augustus

Lommel, 199km.

Afgelopen vrijdag de jongen goed in de gaten gehouden.  De 634, aangekocht via de kweker/kopercompetitie van Comb. Adema uit Bolsward, zat in een hoekje met zijn duivinnetje en het was voor de anderen niet mogelijk om daar in de buurt te komen.  Vol vertrouwen ging hij als eerste aangewezen in de mand richting Lommel. Zaterdag 07.20 zijn de duiven gelost en ja hoor…. Daar was de 634 om 09.33, maakte een aantal rondjes en landde op het hokje maar bleef om zich heen kijken. Op dat moment waren er nog geen meldingen op de blauwbandsite in de kuststrook dus het was extra spannend. Hij bleef om zich heen kijken en schoot weer weg naar het dak van het huis. Een paar minuten later kwamen er nog twee welke direct de klep wisten te vinden, de 634 ging daar achter aan en werd als derde geklokt om 09.41. De duiven kwamen redelijk achter elkaar aan, maar er waren enkelen die er gewoon niet wouden. Wat een pech!!

We draaien nu 13 in de prijzen van de 38, dit is dus te weinig. Op dit moment zijn er nog vier achtergebleven. Volgende week Nijvel, hopen dat ze weer net zo mooi in vorm zijn als dit weekend, alleen moeten ze er wel in duiken!!!

Het Spoor der Kampioenen - 11e jaargang – nr 28

Zondag 29 juli

Boxtel, voor velen een mooie vlucht en voor velen een aparte vlucht.  Voor ons best een mooie vlucht alleen moeten we op dit moment nog 5 van de 41 stuks. Gister voor dat we naar de club gingen hadden we er 30 in de klok, toen we terug kwamen zaten er twee, gisteravond laat vielen er nog twee en vanochtend in de vroegte weer twee. Op de club was het zo te horen niet echt anders, veel liefhebbers waren er nog wel een aantal kwijt. Toch mochten we een achtste plaats bemachtigen (van 560) en hadden we 23 in de prijzen. Door de mooie uithaal van vorige week hadden wij natuurlijk de 891 als eerste aangewezen. Vreemd genoeg was dit onze 25ste duif! Ja, wie zal het zeggen met die jonge duiven…. Totaal andere duiven voorop dus.. Vandaag komen ze  niet los, morgen grote schoonmaak en een bad.

Vandaag gaan we ook onze duivinnen koppelen bij de doffers en klaar stomen voor de natour, eens kijken wat hier in zit. Op Pommeroeul zijn we een aantal doffers verloren waardoor we alleenstaande duivinnen hebben, dit gaan we oplossen door de kweekdoffers even van stal te halen. Het is lastig met loslaten maar het moet maar even.

Goed weekend nog even, tot volgende week.

 

Zaterdag 28 juli 

Deze week konden we niet updaten, maar vorige week toch een eerste van 6275 duiven van lossing geel. Genoeg hier over, we moeten verder en zien dit vol te houden. Het is natuurlijk wel van belang dat de duiven er de laatste vluchten ook zijn, dit vergt de meeste inspanning en is toch het moeilijkst.

Vandaag vliegen we vanuit Boxtel, 158km voor ons. Het weer is hier nog niet zo super, maar dat zal in de middag wel beter worden.

 

Zaterdag 21 juli

Vandaag een fantastische prestatie neergezet. Voor het seizoen hebben we een keer tegen elkaar gezegd: ”dit jaar moeten we eens een eerste van de vereniging vliegen.” Niets mocht minder waar zijn, wij zijn vandaag eerste in de vereniging van 612 duiven en 26 liefhebbers. De rest van de ploeg kwam overigens ook goed aan, zo hadden we 3 bij de eerste 10. Verder werd er goed geluisterd naar het fluitje en kwamen ze over het algemeen goed binnen.

Deze eerst geklokte duif is gemotiveerd door de gehele week zijn motivatiebak afgesloten te houden en vrijdagmiddag weer geopend. Duif 12-1051891 komt uit een koppel van Scholten/ de Vries: Doffer 08-2023029 Winnaar van Wavre 2009 Kuststrook, Duivin 07-4293089 Teletekstduif van Henk Marsman. Hij werd geklokt om 10.51.15 en heeft 118,439 km afgelegd in 1 uur en 36 minuten.

Wat misschien nog wel leuker is, is dat we ook eerste zijn in de kuststrook en zoals het nu lijkt zitten we in de gehele gele lossing er ook behoorlijk goed bij. Ik (Frank) kan de laatste updates op compuclub niet meer zien omdat ik vannacht richting Kreta vlieg. We hopen dat we dit vol houden tot het eind, we hebben in iedergeval een goede start gemaakt.

Tot volgende week!

 

Zondag 15 juli

Gister geen vluchten i.v.m. het slechte weer.

Vanmorgen om half 8 de klok aangesloten, op trainingsvlucht gezet en de jonge duiven ingemand. Daarna zijn we langs Lucas gereden en hebben hun duiven even opgepikt. Vervolgens zuidwaarts gaan rijden en geëindigd in Harderwijk. Het was stralend mooi weer, dus een perfecte opleerdag. Om 09.20 lieten we alle 63 duiven in één keer los, een heel mooi gezicht! Snel naar huis in de hoop dat we ze nog konden zien aankomen. Om 10.43 kwamen er twee en een minuut later was de hele ploeg alweer aanwezig. Ze hebben duidelijk even moeten zoeken, op een afstand van ongeveer 75 km. Toen ze thuis kwamen, voorzien van licht voer, een pindaatje en ze lekker laten rusten. Vanmiddag lekker vastgehouden en een heerlijk bad gegeven, waar ze duidelijk even aan toe waren. Deze week werken wij nog de hele week dus hebben voor het ritme onze buurman Herman (exduivenliefhebber uit Lemmer) gevraagd om de jonge duiven binnen te halen ‘s morgens, dit was natuurlijk geen probleem, alvast bedankt Herman! Volgend weekend eindelijk eens een vlucht als het weer mee zit, hopen dat het goed uitpakt.

 

    

Harderwijk                                             Net uit bad

Tot volgende week!

 

Zondag 8 juli

Gister de eerste africhting mee gedaan vanuit Heino! Dit jaar niet veel opgeleerd, dus spannend… Om 08.30 waren ze gelost en om 09.15 hadden we 6 tegelijk. We wisten dat ze nog wel even de tijd nodig hadden om te zoeken en dat bleek. Het bleef de hele dag druppelen. Om 18.00 zijn we naar de club vertrokken en hadden we er 40 terug. Vanmorgen om 06.30 deed ik mijn dakraam open en zat no. 41 er ook. Ze hebben mooi een dagje kunnen zoeken, in de hoop dat ze er van geleerd hebben en het volgende week niet doen. Deze week gaan ze nog even één of twee keer mee. De doffers hebben het ook redelijk gedaan op Orleans, we waren 6de in de vereniging met ons 2de aangewezen en de eerste aangewezen zat er nog in als laatste prijsduif. De ouden vandaag gezamelijk los en even genieten van een bad. Wat wel steeds vervelender begint te worden zijn de katten van de buren, zo waren we vanochtend bijna één minder, één en al veer in de tuin. Ze zitten de hele dag op de loer, hangen boven op de ren, springen op de daken en zitten op de spoetnikken. Misschien moeten we onze waakhaan nog iets beter africhten, die is namelijk niet bang voor ze, hahaha.

 

 

Zondag 1 juli

Gister een vlucht gehad vanuit St. Quentin, twee van de zeven in de prijzen. Jonge duiven hebben we nog niet mee gegeven voor de africhting. Doordat we zelf een 40 urige werkweek hebben, hebben we ze nog niet genoeg op kunnen leren. Deze week nog twee keer weg brengen, dan kunnen ze vrijdag mee voor de africhting naar Heino. We hadden nog 5 latere jongen deze wilden we bewaren voor de natour, maar hadden allemaal al een pen gestoten, dus de keuze gemaakt om ze bij de andere jongen toetevoegen. Ze vliegen goed mee en gaan ook gewoon mee met opleren.

Zaterdag 26 mei Boxtel en Pithiviers

Op Boxtel vier doffers gezet en vijf doffers op Pithiviers. Op Boxtel lagen we er uit en Pithiviers hadden we één in de prijzen. Op het moment nog één achter van Pithiviers voor de rest zitten ze er weer mooi bij. We vliegen eigenlijk met te weinig eravaren duiven om alle twee vluchten leuk mee te doen. Op Pommeroeul zijn wij drie jaarlingen kwijt geraakt, die het behoorlijk goed deden op de eerste vluchten van dit jaar. Achteraf hadden die het vast weer goed gedaan dit weekend op Boxtel. Maar goed, jammer, daarom hebben we nu tegen de 50 jonge duiven gekweekt en willen we volgend jaar met meer weduwnaars spelen. Volgende week Quievrain en gaan we er weer voor.

De jonge duiven gaan overigens goed en we stoppen vandaag met verduisteren. Deze week komen ze op voerschema, nog een paar weekjes dan beginnen met opleren.

Zaterdag 5 mei / Zondag 6 mei Pommeroeul

Wat een vlucht, wat een vlucht…….

De duiven zijn zaterdag om 13.10 gelost. Aan de hand van andere uitslagen in het land waar 1200 mpm werd gehaald, hadden wij ze om 17.30 ook verwacht. Maar toen we op de blauwbandsite zagen dat er nog steeds niets gevallen was, bleek onze schatting totaal fout te zijn. Rond 19.30 kwamen de eersten op de site te staan, in Vollenhove. Dan moeten onze duiven nog wel een stukje. De eerste doffer die bij ons aankwam was tevens onze eerste aangewezen en klokte we om 20.00.18 en had een 768 mpm. Daarop volgde om 20.12 en 20.15 de volgende twee doffers en begon het al redelijk donkerder te worden. Om 21.10 klokte we de vierde doffer en werd het echt donker. Daarna hebben we de lichten uit gedaan, de hokken dichtgedaan en de klok aangelaten. ‘s Nachts een paar keer de wekker en even stiekem uit het dakraam gekeken of er nog wat was gekomen, hahaha. In de ochtend kregen we er nog drie bij en gingen om 11.00 naar het clubgebouw. Veel liefhebbers met weinig duiven thuis… Wij hadden 6 van de 12 in de prijzen en hebben nu (zo 12.30) 8 thuis. Deze week goed vertroetelen.

Zondag 29 april Hazeldonk

Zaterdag slecht weer, dus opgeschoven naar Zondag. Ook zijn ze terug gezet van Pommeroeul naar Hazeldonk wat 181 km is voor ons. Nachtje langer in de mand, heeft z´n voordeel en nadeel natuurlijk. We hadden de meldingsite  van Blauwband er voor en zagen de eersten vallen in Vollenhove. Onze eerste doffer kwam om 14.48 aan, om de 2 minuten kregen we er ééntje bij. In de uitslagen bleek dat er heel snel geklokt werd. Dus voor ons een 28ste plek van de 355 duiven. We moeten ons richten op meer scherpte.

Afgelopen week 3 jongen bij Martin Adema uit Bolsward opgehaald.

Vanochtend (30-4) 3 mooie jongen bij Jan Hoogland uit Midlum.

Bedankt!

Tot volgende week!

 

Zaterdag 21 april St. Truiden

Na de wedstrijd van vorige week hebben we besloten om verder te gaan met de 12 doffers. Bij de twee vluchten die we hebben gehad zaten continue de doffers voorop en kwamen de duivinnen als laatst. Sommige doffers die steeds voorop zaten, moesten lang wachten op hun (eigen) duivin. Voor ons geen dubbelweduwschap dus, dit komt waarschijnlijk ook omdat we alle twee vroeg van huis zijn en laat weer thuis. We hebben dus nu één focus, de doffers. Deze kunnen we elke dag 2 maal los hebben wat er bij de duivinnen nog wel eens aan ontbrak. Om te kijken wat er in onze duivinnen zit, spelen we deze op de natour.

08.20 gelost. Veel regen hier in Sneek. Wij zagen op twitter dat er al snelheden van 1700 tot 1800 mpm werden gehaald dus de hokken gedaan en de duivinnen in de bakken. Om 10.41.20 kwam onze eerste aan. Zeer opmerkelijk was dat de duiven die de voorgaande weken continue voorop zaten er deze keer niet waren. De duiven die normaal als laatste waren en dus ook niet aangewezen had gezet waren dit keer voorop. We waren 6de in de vereniging en 7 van de 12 in de prijzen.

Bekijk de verenigingsuitslagen op onze site.

Tot volgende week!