Comb. Corbier uit Sneek

0262 . 9027 – Afdeling 11 Friesland ’96 – L’Estafette Sneek

De hobby is begonnen door een aanvliegende duif waar een hokje in de bijkeuken voor werd gebouwd. Vervolgens twee sierduiven gekregen via familie. Daarop is gelijk een tuinhok gebouwd en ging de hobby serieuzere vormen aannemen en verder gegaan met de postduiven. In 1990 aangemeld als lid bij de plaatselijke duivenvereniging L’Estafette in Sneek en als klap op de vuurpijl de eerste vlucht eerste prijs.

In 1993 verhuist naar Penningkruid in Sneek hier een duivenhok geplaatst van twee afdelingen. Op dit adres is goed meegevlogen met duiven o.a. van Kroese uit Scharnegoutum en Jillings uit Sneek. Frank begon zich ook steeds meer te interesseren in de postduiven hobby en is lid geworden in 1996, er werd verder gespeeld onder de naam Comb. Corbier. Frank kreeg een eigen hokje in de tuin met vijf eigen duiven.

 

In 2000 zijn wij op onze huidige locatie aan de Jonkvrouw in Sneek komen te wonen en is er een nieuw hok aangeschaft. In de eerste jaren hebben we wel mee gevlogen maar niet echt heel fanatiek. Sinds een jaar of twee fanatiek bezig dus nog een hele jonge vliegploeg.

Vanaf 2014 wordt er dubbelweduwschap gevlogen en dat voldoet ons geweldig.